Dan Voiculescu a demisionat din Senat: Renunţ la imunitate, ca Justiţia să poată să-şi facă datoria

de M.Z.    |    28 Ian 2013   •   15:35
Dan Voiculescu a demisionat din Senat: Renunţ la imunitate, ca Justiţia să poată să-şi facă datoria Foto: Agerpres
Senatorul PC Dan Voiculescu a anunţat, luni, că renunţă la imunitatea de parlamentar şi demisionează din Senat, motivând că vrea, ca în acest fel, Justiţia să poată să-şi facă datoria.

"Pentru că în ultimul timp se speculează că imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de Justiţie, fie că e vorba de imunitatea parlamentară, fie că e vorba de imunitatea prezidenţială, am o declaraţie. Pentru că există un dosar în Justiţie, în care am fost implicat, există numele meu în acest dosar, am luat decizia ca de astăzi (luni - n.r.) să renunţ la imunitatea parlamentară, astfel încât Justiţia să poată să-şi facă datoria. Ca atare, demisionez din Senat", a spus preşedintele-fondator al PC, Dan Voiculescu, luni, în plenul Senatului.

Dan Voiculescu a depus marţi jurământul ca senator, în cadrul unei şedinţe solemne, care a debutat cu intonarea Imnului naţional.

Citeşte şi Dan Voiculescu, propunere către Băsescu: Nu ar fi el dispus să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei, dacă pentru el Justiţia e atât de importantă?
 

Adrian Ursu, realizator emisiunea "Secvenţial", despre demisia lui Voiculescu din Senat şi renunţarea la imunitate:

Chiar dacă e unul singular, poate va avea şi valoarea unui exemplu
, vizavi de cei care doresc să întărească imunitatea parlamentară. Gestul e cu atât mai relevant cu cât în aceste zile se vorbeşte despre sporirea imunităţii parlamentare
 

Victor Ciutacu, redactor-şef la "Jurnalul naţional", despre demisia lui Voiculescu din Senat şi renunţarea la imunitate:

Este pohta ce-a pohtit Traian Băsescu, (Dan Voiculescu - n.r.) este liber la judecată acum. I-a făcut plăcerea, s-a pus la dispoziţia Justiţiei, a renunţat şi la privilegiile oferite de mandatul de parlamentar
 

Radu Tudor, realizatorul emisiunii "Punctul de întâlnire", despre demisia lui Voiculescu din Senat şi renunţarea la imunitate:

Cred că Dan Voiculescu lansează o provocare, trebuie să asistăm în perioada următoare la un gest similar din partea lui Traian Băsescu
 
 

Parteneri
x close