Antena 3 CNN Politică Decizie CSAT. România susţine eforturile comunităţii internaţionale de menţinere a păcii în Georgia

Decizie CSAT. România susţine eforturile comunităţii internaţionale de menţinere a păcii în Georgia

Decizie CSAT. România susţine eforturile comunităţii internaţionale de menţinere a păcii în Georgia
10 Aug 2008   •   12:09

Războiul din Georgia produce îngrijorare şi la Bucureşti. Consiliul Suprem de Apărare a Tarii s-a întrunit sâmbătă seară de urgenţă pentru a analiza evoluţiile din Georgia şi impactul asupra securităţii şi stabilităţii regionale. CSAT a decis ca instituţiile abilitate să fie pregătite în orice moment pentru a evacua cetăţenii români din zona de conflict, dacă situaţia se va agrava.

România a anunţat că se va alătura eforturilor comunităţii internaţionale pentru a găsi o soluţie la criza din Georgia. „România reafirmă necesitatea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale acestui stat. România face un apel la toate părţile să dea dovadă de responsabilitate şi să înceteze imediat ostilităţile, în vederea creării de condiţii pentru negocieri care să garanteze pacea şi stabilitatea în regiune", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

CSAT a decis totodată ca instituţiile abilitate să fie pregătite pentru evacuarea cetăţenilor români din Georgia, dacă situaţia va impune acest lucru. Şedinţa CSAT în care au fost analizate evoluţiile din Georgia a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu. Premierul Călin Popescu Tariceanu a lipsit, iar directorii SRI şi SIE şi-au delegat adjuncţii pentru a participa la sedinţă.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close