Antena 3 CNN Politică Femeile însărcinate din București vor fi primi un ajutor de 2.000 de lei. Cum puteți obține banii

Femeile însărcinate din București vor fi primi un ajutor de 2.000 de lei. Cum puteți obține banii

Femeile însărcinate din București vor fi primi un ajutor de 2.000 de lei. Cum puteți obține banii
28 Mar 2018   •   11:45

Update: Primăria Capitalei vrea să ofere un ajutor financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate, banii urmând să se acorde sub formă de vouchere în baza unei scrisori medicale.

„Suma de 2000 de lei va fi acordată sub forma unui voucher. Cu acești bani femeile însărcinate pot plăti unele analize care nu sunt decontate. De exemplu, teste care identifică anumite infecții. Din suma totală, se va acorda jumătate adica 1.000 de lei în săptămâna 10 de sarcina și a doua parte a sumei, tot 1000 de lei, din luna a șasea de sarcină", a explicat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei îşi motivează propunerea prin faptul că rata natalităţii a scăzut în ultimii ani. „Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rata scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii", este prevăzut în proiect.

Primăria Capitalei vrea să ofere ajutor financiar de aproape 11.000 de lei pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro. „În România, rata fertilităţii scade alarmant. Se estimează că în acest ritm, în 2050 România va ajunge la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. Unu din şase cupluri care încearcă să aibă un copil va avea dificultăţi în a obţine sarcina. Fertilitatea scade cu vârsta", a spus Gabriela Firea.

Știrea inițială

Vor fi luate decizii importante, miercuri, la consiliul general al municipiului Bucureşti. Vor fi discuţii pentru aprobarea bugetelor companiilor municipale şi delegarea serviciilor publice către acestea, demers criticat vehement de consilierii din opoziţie.

Primarul general, Gabriela Firea, spune că votul de miercuri înseamnă intrarea în legalitate. Consilierii din Opoziţie nu vor vota proiectul. Primarul general spune că aceştia ar fi fost ameninţaţi şi obligaţi să nu voteze. Bugetul public al Bucureştiului a fost căpuşat de ani întregi. Primarul general spune că va pune ordine în toate serviciile publice. 

„Nu facem altceva decât să aducem Bucureștiul în legalitate. Nu s-a respectat legislația în vigoare. Nu a putut să se verifice în mod eficient modul cum firmele care au avut contract cu Primăria au realizat acele servicii publice”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

 


 

×
Subiecte în articol: decizii Capitală primarie Gabriela Firea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close