Antena 3 CNN Politică Dîncu: Dacă va accepta propunerea PSD de a fi premier, Alexandru Rafila ar fi o variantă „de nerefuzat”

Dîncu: Dacă va accepta propunerea PSD de a fi premier, Alexandru Rafila ar fi o variantă „de nerefuzat”

Dacă profesorul Alexandru Rafila ar accepta să fie premier, ar fi „o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice”, a declarat președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Acesta a precizat că Alexandru Rafila nu a fost confirmat în forul statutar.

Dîncu: Dacă va accepta propunerea PSD de a fi premier, Alexandru Rafila ar fi o variantă „de nerefuzat”
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    07 Dec 2020   •   16:20

„Noi avem mai multe nume (pentru a fi propuse premier - n.r.), în funcție de poziția președintelui. Avem mai multe posibilități pe care le vom putea accesa și în funcție de o posibilă coaliție pe care o facem.(...) Eu cred că acele incompatibilități despre care s-a vorbit despre stânga și dreapta în timpul campaniei ar putea ca sub presiunea realității să nu reziste și după alegeri.

Nu am renunțat la ideea de a guverna, președintele nostru a și făcut o propunere, mai trebuie să îl și convingem pe domnul profesor Rafila ca fiind candidatul nostru care pentru această perioadă credem că este o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice, când mai ales după alegeri cred că politica trebuie să pălească”, a spus Vasile Dîncu, la Digi24.

Potrivit lui Vasile Dîncu, Rafila ar urma să fie confirmat în forul statuar al PSD.

„Nu a fost confirmat în arhitectura deciziei de la noi, dar este printre cei din conducere care ar putea să fie și care de principiu a acceptat. Nu avem însă o decizie formalizată pentru că este dependentă de altceva”, conchide Dîncu.

Foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, precum și Vasile Dîncu, sunt printre cei nominalizați de Marcel Ciolacu ca variante de premier din partea PSD.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close