Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Sunt un fanatic religios, eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie

Liviu Dragnea: Sunt un fanatic religios, eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie

Liviu Dragnea: Sunt un fanatic religios, eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    21 Oct 2016   •   20:38

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se declară un tradiţionalist, care vede familia formată dintr-un bărbat şi o femeie. 

"Sunt un fanatic religios. Eu sunt un om tradiţionalist, dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios sunt un fanatic religios. Sunt un creştin-ortodox şi eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi, când vrea Dumnezeu, şi cu copii", a afirmat Dragnea, vineri, la Palatul Parlamentului, întrebat care este poziţia sa în legătură cu căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex. 

El a adăugat că, probabil, anul viitor, Constituţia ar trebui să fie completată şi clarificată, iar definiţia căsătoriei va fi un subiect important. 

"Modificarea Constituţiei în mai multe locuri trebuie să se întâmple. Noi începusem demersul ăsta. USL nu a fost capabil să ducă până la capăt acest demers din mai multe motive, principalul fiind legat de Curtea Constituţională, în vechea componenţă, care a adoptat o decizie unică în lume prin care a spus că o lege e constituţională doar după un an, doar ca să nu putem veni cu organizarea referendumului pentru Constituţie. Sigur că anul viitor ar trebui să fie anul în care Constituţia este completată şi clarificată şi probabil că atunci şi acest subiect va fi un subiect foarte important al dezbaterii. Pe de altă parte, o iniţiativă, un demers susţinut de milioane de români nu poate să fie tratat cu o asemenea batjocură, indiferent ce poziţie ai în statul român sau cu atât mai mult", a declarat Liviu Dragnea. 

Patriarhia l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis, după declaraţiile acestuia privind relaţiile între persoane de acelaşi sex.

Un demers civic nu poate fi considerat o cale a fanatismului religios, spun oficialii bisericii, referitor la strângerea celor 3 milioane de semnături pentru interzicerea relaţiilor homesexuale. 

Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru toleranță pe tema interzicerii căsătoriei persoanelor de același sex

Iohannis a făcut miercuri un apel la toleranţă, afirmaţii care au stârnit un uriaş scandal în mediul online.

Becali, răspuns pentru Iohannis: "Dacă tu ești minoritate etnică și religioasă, de ce candidezi în poporul ăsta? Du-te la minoritatea ta!"

Citiți și Ce spune Cioloș despre căsătoria între persoanele de același sex. Premierul nu este la fel de tolerant ca președintele

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close