Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Nu vom prezenta o propunere de premier în campania pentru parlamentare

Liviu Dragnea: Nu vom prezenta o propunere de premier în campania pentru parlamentare

Liviu Dragnea: Nu vom prezenta o propunere de premier în campania pentru parlamentare
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
01 Iul 2016   •   18:05

Partidul Social Democrat nu va prezenta un nume de premier în campania pentru alegerile parlamentare, a declarat vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, invitat la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

"Noi n-o să prezentăm o propunere de premier în această campanie electorală din mai multe motive. În primul rând, nu sunt alegeri pentru funcţia de prim-ministru. În al doilea rând, scoatem pe piaţă un nume care va fi ţintă şi, până în ziua alegerilor, s-ar putea să nu mai existe din punct de vedere mediatic. Trei - avem cu toţii exemplul nefericit, şi nu îl atac pe Cătălin Predoiu, care s-a tot vehiculat, s-a tot spus, s-a auto-proclamat, ca premier al PNL. Mi s-ar părea o abordare care nu e foarte sănătoasă. Şi patru - te duci în alegeri, s-ar putea ca după ce ai câştigat alegerile să nu poţi face majoritate şi atunci de ce să vânturi un nume? Cel mai important este un program de guvernare pe care noi o să-l facem şi care va cuprinde pentru prima dată toate investiţiile până la nivel mic din fiecare sat, oraş, judeţ", a argumentat Dragnea, la Antena 3.

El crede că este puţin probabil că, dacă PSD va câştiga alegerile parlamentare, împreună cu ALDE, să nu fie acceptată o propunere din partea acestei alianţe.

"Dacă noi o să câştigăm alegerile, (...) şi probabil numai cu ALDE putem face majoritatea şi această majoritate merge la Cotroceni şi propune o variantă de prim-ministru, îmi vine greu să cred că preşedintele, împotriva unei majorităţi constituite, desemnează o altă persoană. Ca să ajungem la ce? La alegeri anticipate?", a adăugat liderul PSD.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea 100 de minute PSD
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close