Antena 3 CNN Politică După declaraţii şi ameninţări televizate, azi e ziua DECISIVĂ pentru USL. Ce se va întâmpla cu alianţa

După declaraţii şi ameninţări televizate, azi e ziua DECISIVĂ pentru USL. Ce se va întâmpla cu alianţa

După declaraţii şi ameninţări televizate, azi e ziua DECISIVĂ pentru USL. Ce se va întâmpla cu alianţa
de O.P.    |    24 Feb 2014   •   05:55

Astăzi expiră ultimatumul dat de Crin Antonescu premierului Victor Ponta. Disputa privind numirea lui Klaus Iohannis vice-premier şi ministru de Interne pare că a pecetluit soarta Uniunii Social-Liberale.

La televizor, cei doi lideri ai coaliţiei au avut aceleaşi discursuri. Prim-ministrul a catalogat atacurile lui Crin Antonescu drept nişte vorbe spuse la nervi.

Asta în timp ce şeful liberalilor a anunţat că va depune o moţiune de cenzură împotriva cabinetului Ponta, după ce îşi va retrage toţi miniştrii din cabinet.

PNL a convocat pentru mâine biroul politic şi delegaţia permanentă, pentru a valida ieşirea de la guvernare.

Nici social-democraţii nu stau cu mâinile în sân. Liderii partidutului se întâlnesc chiar în această dimineaţă, în Biroul Permanent. Premierul Victor Ponta speră la o eventuală conciliere cu Crin Antonescu şi la continuarea proiectului votat de milioane de români.

La nivel declarativ cel puţin, şi Crin Antonescu dă de înţeles că îşi doreşte să meargă mai departe în USL. Nu renunţă însă la ultimatumuri.

Mai mult, Crin Antonescu i-a transmis lui Ponta  să nu îşi facă iluzii că, după o eventuală rupere a USL, va mai fi în fruntea guvernului.

Ponta a catalogat atacurile lui Crin Antonescu ca pe nişte vorbe spuse la nervi.

Tot din seria ameninţărilor, Crin Antonescu a dat de înţeles că se va folosi de moţiunea de cenzură pentru a da jos cabinetul Ponta, în cazul în care PNL va ieşi de la guvernare.

×
Subiecte în articol: scandal usl Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close