Antena 3 CNN Politică Elena Udrea a decis să îşi dea demisia de la conducerea PDL Bucureşti. Vasile Blaga preia şefia organizaţiei

Elena Udrea a decis să îşi dea demisia de la conducerea PDL Bucureşti. Vasile Blaga preia şefia organizaţiei

Elena Udrea a decis să îşi dea demisia de la conducerea PDL Bucureşti. Vasile Blaga preia şefia organizaţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Iun 2012   •   13:56

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a decis să-şi dea demisia de la conducerea PDL Bucureşti. Ea a luat această decizie încă de duminică seară. Demisia va fi efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei. Vasile Blaga urmează să preia conducerea PDL Bucureşti.

"Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale", a declarat fostul ministru al Turismului citat de Mediafax.

Udrea a apreciat că "rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare", deşi PDL a câştigat un număr de primării aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde către cel pe care partidul şi l-a propus. Udrea a menţionat că democrat-liberalii sunt conştienţi de "votul negativ, sancţionator" dat de electorat.

"Înţelegem perfect semnificaţia acestuia şi ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernări de austeritate", a afirmat Udrea.

Blaga: Mie nu mi-a spus Udrea că intenţionează să-şi dea demisia

"Cred că e foarte important să vorbim mai puţin şi să acţionăm mai mult. Trebuie să decidem raţional pe ce drum vom merge în continuare", a spus Elena Udrea.

Fostul ministru a spus că este convins că o analiză va viza şi PDL Bucureşti, dat fiind faptul că scorul obţinut atât în cele şase sectoare, cât şi la CGMB este sub ţinta fixată, dar şi sub aşteptările sale. Udrea a subliniat că atât ea, cât şi cei şase preşedinţi de sectoare, îşi asumă aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate rămâne fără urmări.

În urma alegerilor locale de duminică, PDL a pierdut cele două primării de sector pe care le avea în Bucureşti. Potrivit rezultatelor parţiale, scorul la alegerile pentru CGMB este de 16,39%. Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană a obţinut 16,49%, contracandidatul său Sorin Oprescu, susţinut de USL având 55,71 % din voturi.

Mai sunt şi alte nume grele din PDL care se pare că vor fi trase la răspundere în urma alegerilor locale. Pe lista celor care trebuie să facă un pas înapoi s-ar afla şi Roberta Anastase sau Ioan Oltean.

Sulfina Barbu, întrebată despre demisia Elenei Udrea: Nu demisiile sunt soluţia
×
Subiecte în articol: demisie Elena Udrea

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close