Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Măsurile anticriză vor fi centrate pe dezvoltarea economică

Emil Boc: Măsurile anticriză vor fi centrate pe dezvoltarea economică

Emil Boc: Măsurile anticriză vor fi centrate pe dezvoltarea economică
23 Ian 2009   •   17:12

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, în urma întâlnirii cu sindicatele şi patronatele că nu poate preciza deocamdată când şi dacă vor creşte salariile, deoarece sunt multe elemente de analizat în săptămâna viitoare.
?Prioritar este planul anticriză centrat pe dezvoltarea economică, sprijinirea mediului de afaceri, avem în vedere alocarea a 20 la sută din buget pentru investiţii, pentru infrastructura din mediu, din educaţie şi agricultură?, a declarat premierul Emil Boc, după întâlnirea de vineri cu liderii sindicali.
?A doua componentă a discuţiilor a fost eliminarea potenţialelor blocaje din economie prin achitarea datoriilor restante ale vechiului guvern, astfel încât statul să nu fie un factor suplimentar de blocaj în contextul crizei economice?, a precizat Emil Boc.
Atragerea fondurilor europene şi monitorizarea strictă a celor care administreaza acesti bani reprezintă alte obiective ale guvernului. Nu în ultimul rând, guvernul Boc are ca principal obiectiv păstrarea echilibrului între componenta socială şi cea necesară României pentru a merge mai departe.20% din buget vor fi alocate investiţiilor şi se va merge în continuare pe creştere economică şi pe respectarea planului anticriză, a mai anunţat premierul.
Premierul a mai anunţat că Executivul va achita toate facturile şi subvenţiile restante ale fostului Guvern, pentru ca statul să nu fie un factor suplimentar de blocaj al economiei. Datoriile se ridică, potrivit ministrului finanţelor, Gheorghe Pogea,la 7,7 miliarde lei.
Liderii sindicali s-au întâlnit vineri cu reprezentanţii Minsiterului de Finanţe pentru a discuta forma finală a bugetului pe 2009. La întâlnire a participat şi premierul Emil Boc.
Proiectul de buget de stat pe 2009 va fi adoptat săptămâna viitoare, pe 29 ianuarie. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, la finalul discuţiei de miercuri dintre liderii coaliţiei, de la Palatul Victoria.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close