Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

Florin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

Premierul Florin Cîțu susține că, deși Comisia Europeană a criticat destul de mult Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acesta nu a fost respins și nici nu a fost retrimis.

Florin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    11 Iun 2021   •   09:06

„Spulber un fake news de la prima oră.

PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

PNRR, retrimis de Comisia Europeană cu zeci de observații

Comisia Europeană a transmis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații. Cel mai grav este de săptămâna viitoare CE aprobă proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata proiectelor.

Cele 29 de miliarde de euro pentru România ar putea să nu mai fie atât de sigure, pentru că o parte dintre proiecte ar putea să pice. Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte, potrivit documentelor obținute de jurnalliștii de la Aleph News.

Este vorba, în acest caz, despre renovarea spitalelor. Un alt exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova terapia intensivă pentru nou-născuți.

În documentul word sunt ceruți 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiași proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNRR
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close