Antena 3 Politică Cîțu, despre cifrele Eurostat: "În România sunt cele mai ieftine alimente din UE. Așa mai omorâm un fake news despre explozia prețurilor"

Cîțu, despre cifrele Eurostat: "În România sunt cele mai ieftine alimente din UE. Așa mai omorâm un fake news despre explozia prețurilor"

de Milena Niță    |    23 Iun 2021   •   11:18
Cîțu, despre cifrele Eurostat: "În România sunt cele mai ieftine alimente din UE. Așa mai omorâm un fake news despre explozia prețurilor"
Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu spune că datele Eurostat despre preţurile pentru bunurile de consum și servicii în UE confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente. 

În felul acesta, precizează Cîţu, "explozia" prețurilor despre care se tot vorbeşte la noi este un "fake news".

Cîţu: Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE

"În România sunt cele mai ieftine alimente din UE!", a scris premierul Florin Cîțu, după ce Eurostat a arătat că cele mai mici preţuri pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană sunt în România, Bulgaria și Polonia.

"Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! P.S. Așa mai omorâm un fake news despre "explozia" prețurilor", se arată în postarea premierului.

Potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat, nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană a variat mult anul trecut, cele mai reduse preţuri fiind în România (55% din media UE), Bulgaria (56%) şi Polonia (58%).

Alimentele şi băuturile nealcoolice, cele mai ieftine în România

Cel mai ridicat nivel al preţurilor în Uniunea Europeană a fost în Danemarca, Irlanda, Luxemburg, Suedia și Finlanda.

Alimentele şi băuturile nealcoolice sunt cele mai ieftine în România (66% din media) şi Polonia (68%), iar cele mai scumpe în Danemarca (129% din media UE), Luxemburg (126%) şi Austria (125%).

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu preturi fake news

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close