Antena 3 CNN Politică Fostul ambasador al SUA la Chișinău, numit de curând la conducerea Departamentului de Stat

Fostul ambasador al SUA la Chișinău, numit de curând la conducerea Departamentului de Stat

Fostul ambasador al SUA în Chișinău, Dereck Hogan, a fost numit în funcția de asistent principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat.

Fostul ambasador al SUA la Chișinău, numit de curând la conducerea Departamentului de Stat
Sursa foto: Facebook / Andrei Muraru
de Andreea Ştefan    |    13 Sep 2021   •   12:12

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a anunțat numirea lui Dereck Hogan la conducerea Departamentului de Stat.

”Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, numit de curând în conducerea Departamentului de Stat.

L-am întâlnit pe fostul Ambasador al SUA în Republica Moldova (2018-2021), Dereck Hogan, care a preluat recent funcţia de Asistent principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat.

Fiind primul ambasador pe care diplomatul american îl întâlnește în această calitate, i-am urat succes în noua sa poziție, care va permite, cred, o aprofundare a relației cu regiunea noastră. Am discutat cu Dereck Hogan despre modul în care Parteneriatul Strategic româno-american va putea fi pe viitor amplificat pe diferite dimensiuni, respectiv despre cooperarea economică, politică și militară.

România rămâne unul dintre cei mai de încredere, stabili şi fermi aliaţi ai Statelor Unite în regiune. Din schimbul nostru de opinii a reieșit că Republica Moldova rămâne un punct de interes special pentru Statele Unite, fiind de asemenea un punct de interes foarte special și pentru România.

Momentul politic din Republica Moldova reprezintă fără doar și poate unul dintre cele mai însemnate evenimente ale acestui an: alegerea în funcția de Președinte a Maiei Sandu și alegerile parlamentare istorice din iulie, câștigate clar de forțele pro-europene cu un program promițător.

Eforturile de reformă și transformare instituțională sunt privite cu mult optimism atât de SUA, cât și de România, iar ambii parteneri au promis întregul sprijin în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Andrei Muraru.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close