Antena 3 CNN Politică Fost MINISTRU, EXECUTAT SILIT. 4 case ale familiei sale, scoase la licitaţie de statul român

Fost MINISTRU, EXECUTAT SILIT. 4 case ale familiei sale, scoase la licitaţie de statul român

Fost MINISTRU, EXECUTAT SILIT. 4 case ale familiei sale, scoase la licitaţie de statul român
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Dec 2014   •   19:55

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, aflat în închisoare, va fi executat silit, potrivit dcnews.ro.

Două case ale lui Relu Fenechiu vor fi scoase la licitaţie de statul român, la fel ca alte două imobile ale fratelui său, Lucian Fenechiu.

Peste 1.000.000 de euro trebuie să recupereze statul în acest dosar.

Relu Fenechiu şi fratele său sunt încarceraţi la Penitenciarul de maximă siguranţă Iaşi, după ce au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare în Dosarul Transformatorul.

Pe 30 ianuarie, Relu Fenechiu şi fratele său, Lucian, au fost condamnaţi definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul. Instanţa a mai dispus ca aceştia, alături de ceilalţi patru inculpaţi din dosar, să plătească în solidar peste 5,7 milioane de lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

Relu Fenechiu a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în momentul condamnării. El a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central.
 
De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul Transformatorul.


×
Subiecte în articol: Relu Fenechiu executat silit licitatie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close