Antena 3 CNN Politică Surse: Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, ar putea deschide lista PNL la europarlamentare

Surse: Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, ar putea deschide lista PNL la europarlamentare

Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, ar fi avut discuții interne în PNL privind posibilitatea candidaturii sale la alegerile europarlamentare, ca prim candidat pe lista liberalilor. Acesta ar fi solicitat sprijinul PNL pentru a-și forma propria echipă de campanie și pentru a candida la alegerile europene.

Surse: Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, ar putea deschide lista PNL la europarlamentare
Sursa foto: Hepta | Inquamphotos / Photographer: Ovidiu Micsik
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   19:12

Pe lista de candidați eligibili propusă de Eduard Hellvig, s-ar afla nume notabile, cum ar fi actualul ministru de Externe, Luminița Odobescu, precum și persoane ca Adina Vălean, Siegfried Mureșan, Ligia Deca și Cătălin Predoiu.

Luminița Odobescu ar viza postul de comisar european pentru extindere și ar avea sprijinul lui Eduard Hellvig pentru a ocupa un loc eligibil în Parlamentul European, potrivit HotNews.ro.

De remarcat că președintele Klaus Iohannis a negociat și el cu PSD sprijinul pentru a ocupa funcția de Înalt Reprezentant European.

Cu toate acestea, România nu poate obține două funcții atât de importante, aceea de Înalt Reprezentant și de comisar pentru Extindere.

Aceste discuții se desfășoară într-un cerc foarte restrâns, fiind doar câțiva oameni care sunt informați cu privire la intențiile lui Eduard Hellvig.

Intrarea în cursa pentru Parlamentul European ar face parte dintr-un plan mai amplu de a-l propulsa pe fostul șef al SRI ca potențial candidat al PNL la alegerile prezidențiale.

În acest sens, Hellvig își construiește o echipă de profesioniști care să-l sprijine odată cu validarea mandatului său de europarlamentar, pentru a se califica pe listele candidaților la alegerile prezidențiale din partea PNL.

După demisia sa din funcția de șef al SRI, s-a vorbit intens în culisele politicii românești despre o posibilă candidatură a lui Eduard Hellvig la alegerile prezidențiale din partea PNL.

De asemenea, liderii PNL au avut așteptări privind revenirea sa în partid.

×
Subiecte în articol: Eduard Hellvig europarlamentare
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close