Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, acuzații explozive la finalul ședinței PSD

Gabriela Firea, acuzații explozive la finalul ședinței PSD

Gabriela Firea, acuzații explozive la finalul ședinței PSD
de S.T.    |    01 Sep 2018   •   17:26

Gabriela Firea a făcut declarații după terminarea ședinței din CExN al Partidului Social Democrat.

Primarul Gabriela Firea spune că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Creţu.

„Eu am luat cuvântul și am transmis colegilor mei, în special domnului președinte, faptul ca am vorbit ieri cu doamna comisar european Corina Crețu care mi-a relatat o discuție pe care a avut-o cu colegii domniei sale, comisari europeni și cu domnul președinte Juncker în care aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația politică din România, accentuând în special faptul că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu este apreciat de către celelalte țări europene deoarece, deși sunt de acord că instituțiile democratice ale statului de drept trebuie să fie apărate, și anume intervenția jandarmilor a fost corectă până la un punct în sensul apărării clădirii Guvernului și a jandarmilor care au intervenit pentru restabilirea ordinii și liniște publice, nu au fost de acord cu faptul că manifestanți, deși au fost violenți, au trebuit să suporte gazele lacrimogene care s-au transferat în Piața Victoriei și că erau de ajuns alte măsuri mai blânde pentru îndepărtarea celor violenți. Practic extragerea celor foarte violenți care aruncau în jandarmi cu pietre, cu peturi și cu alte obiecte. Aceasta a fost îngrijorarea comisarilor europeni”, a spus Gabriela Firea.

„Mi-a dat voie (n.red - Corina Crețu) să transmit în CEX aceste îngrijorări și că este posibil ca pe data de 18 septembrie, atunci când domnul Juncker va lua cuvântul, să facă referiri în discursul său și la situația din România și la protestele din 10 august și că nu este o situație confortabilă pentru țara noastră”, a adăugat Gabriela Firea.

Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august.

Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close