Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: Dragnea vrea desființarea Capitalei

Gabriela Firea: Dragnea vrea desființarea Capitalei

Gabriela Firea: Dragnea vrea desființarea Capitalei
12 Noi 2018   •   19:12

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut luni o declarație de presă, în care l-a criticat pe liderul PSD Liviu Dragnea, despre care spune că vrea să împartă Bucureștiul în „șase orășele mai mici”.

„Toate acțiunile mele se referă strict la viața bucureștenilor. Eu îmi desfășor activitatea doar cu ochii la cetățeni. Voi face declarații referitoare la trei subiecte de mare interes. Îmi desfășor activitatea, la finalul zilei, îmi permit să îmi desfășor activitatea. În legătură cu afirmațiile pe care le-am făcut sâmbătă seara și care nu au fost clarificate de domnul Dragnea, mă așteptam la mai multă bărbăție politică. De regulă, atunci când se iau măsuri foarte dure, populația trebuie să fie întrebată.

A vorbi despre bucureșteni, despre bani, despre capitală, fără primarul general, consider că este un abuz al domnului Dragnea. Ca dovadă că a avut loc această întâlnire, nu a negat. Rolul Primăriei Generale este major în dezvoltarea acestui oraș. Primăria Capitalei achită factura pentru transportul public, pentru sănătate, pentru apă și căldură, pentru condolidarea cladirilor cu risc seismic. Aș vrea să răspundă domnul Dragnea cum poate să pună aceste atribuții primăriilor de sector? Va avea fiecare sector în parte o instituție care va face transportul doar în acel sector? Ce vom face cu rețeaua de termoficare? Sunt servicii publice integrate, care nu se pot desprinde. Soluția e la cetățeni, ei trebuie să spună dacă sunt de acord cu domnul Dragnea să împartă Bucureștiul în șase orășele mai mici. 

„Unii dintre colegii mei sunt de acord cu această aberație juridică și constituțională. Nu poți să îi urăști atât de mult pe bucureșteni încât să îi desparți. Îmi pare foarte rău că dorința mea ca sectoarele să se dezvolte echilibrat se lovește de această situație îngrozitoare în care tensiunea politică și conflictul politic spulberă această acțiune. Eu am încredere că Guvernul nu va adopta această OUG prin care sectoarele să capete rol de unități administrativ-teritoriale. Înseamnă că dacă Dragnea va vrea, va da OUG și Clujul să fie despărțit în câteva orașe, Aradul, Constanța, Iașiul, Brașovul, la fel. Pe acest sistem, niciun echilibru administrativ nu mai poate să funcționeze și Constituția e clălcată în picioare”, a spus Gabriela Firea. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea primar general Dragnea
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close