Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea anunță reluarea programului 'O șansă pentru cuplurile infertile'

Gabriela Firea anunță reluarea programului 'O șansă pentru cuplurile infertile'

Gabriela Firea a anunțat, printr-o postare pe Facebook, reluarea programului 'O șansă pentru cuplurile infertile' - etapa 2020, program în cadrul căruia 1.000 de cupluri vor primi un stimulent financiar de aproape 3.000 de euro pentru fertilizare in vitro.

Gabriela Firea anunță reluarea programului 'O șansă pentru cuplurile infertile'
de Alin Tarnovschi    |    15 Aug 2020   •   11:30

"De Sfanta Maria, o veste aducatoare de speranta! Reluăm chiar acum înscrierile pentru Proiectul FIV2 –„O şansă pentru cuplurile infertile” etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3 000 de euro!

Până acum s-au născut 458 de copii, iar proiectele au o rată de succes peste media europeană, de 25%.

Asadar, incepand de azi, 15 august, ora 10:00, se reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 - „O șansă pentru cuplurile infertile” - etapa 2020.

Astfel, de la această dată, se redeschide aplicația în care se pot înscrie cuplurile interesate. Toate informațiile privind condițiile și actele necesare, precum și aplicația pentru înscrierea în proiect, sunt disponibile la adresa de Internet dedicată proiectului - http://fiv2.assmb.ro/.

Prin acest proiect, Primăria Capitalei acordă cuplurilor sprijin financiar în valoare de aproape 13.800 lei – pentru analize si tratamente de fertilizare in vitro.

Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB.

Suntem la a treia etapă de înscrieri în proiectul FIV, primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat.

Rezultatele nu întârzie să apară: deja 458 de copii s-au născut în urma acestei forme de sprijin, iar aproape 400 de cupluri au devenit părinți.

Este un proiect de suflet, întrucât pun mare preț pe familie și știu tot ce simte o mamă care visează să își strângă în brațe copilașul mult dorit.

Am inițiat această formă de sprijin pentru că tot mai mulți români se confruntă cu probleme de fertilitate, iar procedurile FIV nu sunt decontate prin niciun program de sănătate.

Astfel, este redusă semnificativ posibilitatea multor cupluri de a avea un copil.

Proiectele FIV ale Primăriei Capitalei au fost primele de acest fel din țară, finanțate integral de o autoritate locală.

Exemplul nostru este acum urmat și de alte administrații locale din țară.

Planificasem să demarăm înscrierile pentru 2020 la începutul anului, însă procedurile au fost suspendate în luna martie, la debutul pandemiei de COVID-19.

Mă bucur că, după toate incertitudinile din acest an, putem relua proiectul FIV, care dă speranțe atâtor cupluri, mai ales într-un an atât de dificil cum este acesta.

Bugetul pentru FIV1 și FIV2 se ridică la 9 milioane de euro.”

· Proiectul FIV 1 a fost demarat în anul 2018, cu 1.000 de locuri (dupa numai 6 luni au fost ocupate toate locurile din program), iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an).

· Proiectele sunt realizate împreună cu specialiștii de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Panait Sîrbu” - unitate sanitară aflată în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB

· FIV 1 a avut un buget de circa 3 milioane de euro, iar FIV 2 beneficiază de o finanțare de 6 milioane de euro.

• Sprijinul financiar se acordă numai dacă ambii membri ai cuplului solicitant figurează fără datorii la bugetul local, la momentul aplicării în proiect!

· Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” - FIV 2 – a început în iunie 2019, iar locurile alocate exercițiului financiar 2019 au fost ocupate în mai puțin de 5 luni.

• Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un cuplu de vârstă reproductivă din şase este afectat de probleme de fertilitate.

· Diagnosticul de infertilitate poate însemna pentru multe cupluri un capăt de drum sau un început anevoios, cu zeci de analize medicale, tratamente hormonale, frustrări, depresie, dar şi confruntarea cu prejudecăţi pe care mulți oameni încă le mai au", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close