Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: Liberalii vor revenirea clientelei PNL la Primăria Capitalei

Gabriela Firea: Liberalii vor revenirea clientelei PNL la Primăria Capitalei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a fost, miercuri, invitata lui Mihai Gâdea, la Sinteza zilei.

Gabriela Firea: Liberalii vor revenirea clientelei PNL la Primăria Capitalei
22 Ian 2020   •   22:08

Edilul a răspuns atacurilor premierului Ludovic Orban și a miniștrilor liberali care au atacat-o și a dezvăluit miza "recuceririi" Primăriei Capitalei de către PNL.

"Această precampanie electorală pentru alegerile locale este mult mai animată decât alegerile prezidențiale. Mă întâlnesc cu colegi și îmi spun că se simt ca și cum s-ar organiza la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie alegeri prezidențiale. (...)

Este foarte trist ceea ce se întâmplă pentru că acești demnitari ai statului român, începând cu premierul, continuând cu miniștrii cabinetului său, sunt plătiți de către noi toți, și au salarii mari - grație PSD-ului, care a majorat salariile, inclusiv în administrație - de asemenea folosesc mașini guvernamentale, birouri guvernamentale, staff-uri plătite din bani publici, pentru a face campanie electorală doar pentru Primăria Capitalei. Atât îi interesează!", a spus Gabriel Firea.

Gabriela Firea a explicat de ce dorește PNL să recucerească Primăria Capitalei.

"Este o recucerire, deoarece peste 15 ani, Bucureștiul a fost condus de către primari generali, de sectoare, consilieri generali și locali, directori în Primăria Capitalei și în toate subordonatele cu carnet de partid PNL sau simpatizanți, în cazul în care erau funcționari publici și nu să fie explicit membri de partid.

Toți vorbesc despre companiile municipale înființate în mandatul meu pe modelul Vienei, Parisului, Londrei. Marile capitale funcționează cu societăți, companii municipale tocmai pentru a face reduceri de cheltuieli la bugetul primăriei respective și pentru a avea servicii de calitate. Și pentru a anula, ceea ce am făcut și eu, toate contractele păguboase cu diferite firme, unele de apartament, care existau la Primăria Capitalei până să vin eu", a subliniat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei afirmă că are dovezi că 4-5 companii care au căpușat peste 15 ani Primăria Capitalei și toate subordonatele ei.

"De aceea este atât de mare disperarea, pentru a anula aceste companii care lucrează în beneficiul bucureștenilor și pentru a aduce din nou 4-5 clienți politici care să ia contracte pe sub mână, pe sub ușă, cu caiete de sarcini făcute de către firma care urma să câștige licitația", a explicat edilul.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close