Antena 3 CNN Politică Geoană face pe economistul. SUA se reface, peste 9 luni economiile europene îi vor urma exemplul

Geoană face pe economistul. SUA se reface, peste 9 luni economiile europene îi vor urma exemplul

Geoană face pe economistul. SUA se reface, peste 9 luni economiile europene îi vor urma exemplul
Sursa foto: Mircea Geoanã
04 Aug 2009   •   15:18

Liderul PSD, Mircea Geoană a făcut marţi apel la forurile politice decizionale să sprijine eforturile guvernului de a găsi soluţiile de acţiune pentru ca România să îndeplinească condiţiile necesare primirii celei de-a doua tranşe din împrumutul acordat de FMI. Preşedintele social-democrat a ţinut să remarce că primele semne ale relansării economice au apărut dar nu în ţara noastră ci în statle Unite. Cum criza economică a pornit din State şi dă semne că tot acolo vor apărea şi germenii înlăturării sale, Geoană speră ca ecoul acestei situaţii pozitive se va propaga în nouă luni şi la nivelul economiilor europene şi a celor emergente cum este cea românească.
?După cum arată cifrele economice şi starea bugetului naţional este evident că în partea a doua a acestui an va urma o perioadă dificilă. Din piunct de vedere al sustenabilităţii economiei româneşti este obligatoriu ca România să poată să obţină şi cea de-a doua tranşă a acestui împrumut, mai ales că e preconizează că România va avea o gaură deosebit de substanţială la buget în cel de-al doilea semestru al acestui an? a arătat liderul PSD, carea făcut un apel la politicieni, partide şi guvern să contribuie la găsirea soluţiilor în această direcţie, dar şi pentru depăşirea crizei şi pentru relansarea economică.
Geoană a invocat ca încurajare situaţia pozitivă care tinde să se înregistrezue peste Ocean în statele Unite, locul unde a început criza şi, unde crede liderul PSD, va lua sfârşit pentru prima dată.
Sunt veşti bune din America. Există estimări că în trimistrul trei economia americană va reveni pe plus. Există în teoria economică ideea că atunci când Statele Unite îşi va reveni va exista o durată cam de trei trimestre, o perioadă de 9 luni până când economiile europene şi cele emergente vor resimţi aceste veşti, iar economia va reîncepe să se relanseze? a comentat Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close