Antena 3 CNN Politică Geoană: "În bugetul pe 2009, tot ce înseamnă resurse pentru social, vor fi alocate"

Geoană: "În bugetul pe 2009, tot ce înseamnă resurse pentru social, vor fi alocate"

Geoană: "În bugetul pe 2009, tot ce înseamnă resurse pentru social, vor fi alocate"
Sursa foto: Mircea Geoana
19 Ian 2009   •   21:04

Preşedintele PSD, a explicat luni seară, la Ştirea Zilei, motivele pentru care a fost neclintit în hotărârea de a-l elimina din partid pe fostul Ministru d eInterne, Gabriel Oprea. ?Când mergi într-un guvern, ai un mandat politic, trebuie să existe o disciplină faţă de Guvern şi faţă de un partid politic. Acest episod ne arată că atunci când există atâtea probleme în România, orice orgoliu personal nu-şi are locul. Din punctul meu de vedere, episodul Oprea este închis.? a spus Mircea Geoană.
El a subliniat că atitudinea de ?mână forte? pe care a adoptat-o în perioada crizei Oprea, este o caracteristică pe care a preferat până în prezent să nu şi-o manifeste. ?Lumea a confundat dorinţa mea de a asigura echilibrul într-un partid, cu ezitarea. Şi în partid poţi folosi fie medode militare, fie diplomaţie pentru armonizare. Vin momente în viaţa unui partid şi în viaţa unui lider când spui ?cu diplomaţia, mai domol.? a declarat Geoană.
Întrebat dacă va folosi capitalul de imaginbe obţinut în această perioadă pentru a candida la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a arătat necesitatea organizării unor alegeri interne în PSD care să hotorască numele candidatului, dar a adăugat că din punctul său de vedere, traversare crizei este mai importantă decât alegerile prezidenţiale.
În privinţa felului în care şi-a început activitatea noul Guvern, preşedintele Senatului nu crede că acesta trebuie criticat atât de aspru pentru ordonanţa care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat. "Din punctul meu de vedere, principiul initial al dezbaterii din guvern a fost corect. Poate că o anumită nuanţare ar fi fost necesară. Nu trebuie să facem un proces de intenţie şi să demolăm Guvernul pentru această Ordonanţă. Sunt convins că în procesul legislativ aceste neajunsuri vor fi corectate." a spus Geoană.
El a adăugat că în privinţa pensiilor şi salariilor, Guvernul are o viziune unitară. "Părerile noastre şi ale celor de la PD-L coincid într-o măsură. În bugetul pe 2009 tot ce înseamnă resurse pentru social vor fi alocate. Dacă nu vor fi resurse îndeajuns trebuie să avem curajul să le spunem celor cu pensii sau salarii mai mari ca le creştem mai întâi pe cele mai mici." a declarat liderul PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close