Antena 3 CNN Politică George Simion, un nou gest deplasat în Parlament

George Simion, un nou gest deplasat în Parlament

După ce cu o zi în urmă a declanșat un scandal fără precedent, George Simion a comis-o din nou, marți, tot în Parlament.

George Simion, un nou gest deplasat în Parlament
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    08 Feb 2022   •   19:38

Într-o transmisie live pe Facebook, în timp ce se afla la Camera Deputaților, George Simion a făcut un îndemn instigator transmițându-le susținătorilor săi să vină la mitingul programat în București pe 27 februarie, „cu mașini, oi, capre, vaci, camioane”. „Haideți să dăm cu ăștia de pământ pentru că nu se mai poate așa ceva”, a subliniat el.

În timp ce mergea prin sală și filma cu telefonul mobil George Simion a anunțat că se află în Camera Deputaților unde aleșii discută despre renunțarea la starea de alertă.

A mers apoi la microfon, a luat cuvântul și le-a cerut parlamentarilor „să votați pentru încetarea stării de alertă și pentru ca această stare de alertă, o dată la trei luni, să fie decisă în Parlament”. După ce și-a încheiat discursul, Simion a plecat de la pupitru și a continuat LIVE-ul pe Facebook.

„Pe 27 februarie, trebuie să ieșim cu toții în stradă. Românii contra hoților. Nu este doar ministrul Energiei care ne-a mărit facturile. Sunt mult mai mulți hoți, pe 27 februarie ieșim toată țara în stradă”, a spus el. Apoi, deși nu fusese chemat, a mers iar la microfonul Camerei Deputaților și a spus că „aceste stări de alertă contestate la Curțile de Apel trebuie să aibă un termen rezonabil în instanță, de 30 de zile”.

A coborât appi din nou printre aleși continuând să se filmeze cu telefonul mobil și a făcut apelul instigator: "Avem nevoie de voi ca să continuăm lupta cu hoții. Pregătiți-vă cu mașini, care aveți oi veniți cu oi, care aveți capre veniți cu capre, care aveți vaci veniți cu vaci, care aveți camioane, că sunt mulți șoferi de camion. Veniți în București! Haideți să dăm cu ăștia de pământ pentru că nu se mai poate așa ceva. Nu se mai poate așa ceva. Pur și simplu, nu se mai poate".

Proiect pentru sancționarea parlamentarilor violenți. Cum s-ar putea modifica Regulamentul Camerei Deputaților | Document

Liderii grupurilor parlamentare au semnat un proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților care să prevadă sancțiuni mai dure pentru derapajele de comportament, după ce ieri  George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu la tribuna Parlamentului. Proiectul urmează să fie dezbătut.

În documentul obținut de Antena 3, semnatarii Proiectului susțin că ”dispozițiile actuale ale Regulamentului Camerei Deputaților în materie de disciplină parlamentară sunt irelevante în raport cu acțiunile unor deputați aflați în exercițiul primului mandat parlamentar care ignoră cutumele conduitei parlamentare și agresează fizic și verbal colegii de cameră parlamentară.”

Printre măsurile precizate în document se află ”interzicerea transmiterii în direct sau înregistrarea ședinței Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor sau comisiilor prin alte mijloace decât cele menționate la alin. (1) - (3).” (n.r. ”mijloacele electronice ale Camerei Deputaților” și ”mass-media cu aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaților”), ”interzicerea utilizării violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constînd în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar”.

Parlamentarii și-ar putea pierde 50% din indemnizație până la 6 luni dacă desfășoară bannere în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, dacă înregistrează sau transmit în direct ședințele Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comiteului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor sau dacă folosesc violența fizică sau verbală împotriva unui alt parlamentar ”constând în țipete, injurii, amenințări, invective, calomnie”.

Alte sancțiuni prevăzute în document sunt ”reducerea luării de cuvânt la maxim 10 secunde/intervenție pentru o perioadă de pînă la 3 luni de zile în cadrul ședinței Camerei Deputaților”, „reducerea la jumătate a timpului alocat cu ocazia moțiunilor, orei Guvernului, orei primului ministru sau ședințelor solemne grupului parlamentar din care face parte deputatul sancționat”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: George Simion
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close