Antena 3 CNN Politică Gheorghe Flutur nu se teme de cei care îi cer demisia: "Eu vreau o campanie cu soluţii, nu galerie de fotbal"

Gheorghe Flutur nu se teme de cei care îi cer demisia: "Eu vreau o campanie cu soluţii, nu galerie de fotbal"

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava îl aşteaptă pe liderul AUR la o discuție, după ce George Simion a anunţat un miting în faţa Casei de Cultură din Suceava. 

Gheorghe Flutur nu se teme de cei care îi cer demisia: "Eu vreau o campanie cu soluţii, nu galerie de fotbal"
Sursa foto: Inquam photos/George Calin
de Milena Niță    |    28 Ian 2024   •   12:58

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, spune că nu se teme de protestatari şi că mai bine ar fi să caute soluţii.

Liderul AUR, George Simion, a anunţat un protest cu 3.000 de oameni la Suceava, pentru a-i cere demisia lui Gheorghe Flutur.

"Să fie sănătos! Noi avem astăzi la Suveava o întâlnire cu echipa, la Casa de Cultură (...). După care, eu îl aştept, i-am spus că sunt aici.

L-am invitat într-un birouu, într-un format 3 la 3, dacă vrea să vină, să discutăm despre problemele Sucevei. A transmis prin Jardarmerie că nu va veni, că atunci nu mai are rost mitingul, şi că vrea doar miting. E doar treaba dumnealui.

Începe campania electorală şi o începe de la Suceava (...). Suceava este un judeţ care se dezvoltă, noi avem proiecte de peste 2 miliarde de euro acum, în lucru, e un şantier întreg.

Sigur că la unele se poate mai bine, putem accepta şi soluţii, şi dialog. Dar dacă nu există, şi e numai galerie de fotbal, e altceva.

(...) I-am răspuns aşa: dacă aţi început cu Suceava, vă invit să candidaţi cu mine la Consiliul Județean. Eu, bărbăteşte, dacă pierd, plec din politică. Eu am trei mandate de preşedinte. Dacă pierzi dumneata, te rog să faci acelaşi lucru. Am acest curaj.

Eu vreau o campanie civilizată şi cu soluţii", a replicat președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, duminică, la Antena 3 CNN.

Liderul AUR, George Simion, a anunţat un protest cu 3.000 de oameni la Suceava, pentru a-i cere demisia lui Gheorghe Flutur.

"AUR Suceava îi solicită președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să spună public dacă pentru manifestația politică de astăzi pe care a pregătit-o a folosit din resursele administrative ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Suceava și dacă pentru toate pregătirile de astăzi poate dovedi banii utilizați prin facturi.

Totodată, solicităm Consiliului Județean Suceava și președintelui acestuia să spună dacă domnul Călin Brăteanu, director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, a avut zi de concediu vineri sau lucra în interes de partid în timp ce era plătit de contribuabilii suceveni. 

În funcție de răspunsurile primite, ne rezervăm posibilitatea de a sesiza organele competente.

De asemenea, îi atenționăm pe primarii din localitățile sucevene care aduc participanți la contramanifestația lui Gheoghe Flutur că folosirea resurselor primăriilor, precum benzina și mașinile, poate constitui obiectul unor dosare penale de abuz în serviciu. 

În acest sens, echipe de monitorizare ale AUR Suceava vor nota atent toate numerele de mașini prezente astăzi în jurul perimetrului delimitat pentru contramanifestația organizată de Gheorghe Flutur.

În încheiere, vrem să anunțăm, ca urmare a provocării lansate de domnul Gheorghe Flutur pentru o discuție la Casa de Cultură, că Jandarmeria ne-a autorizat protestul doar începând cu ora 16:00. 

Pe cale de consecință, îl așteptăm pe domnul Flutur în mijlocul nostru și al sucevenilor de la ora 15:00, așa cum a promis.

Aducerea cu arcanul de bucovineni amărâți la manifestațiile de astăzi nu este o practică ce îi face cinste președintelui CJ Suceava. Este luna ianuarie iar asistații sociali de pe lângă primării puteau fi utili altfel în localitățile de baștină", se arată în comunicatul de presă al AUR.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Flutur PNL demisie George Simion
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close