Antena 3 CNN Politică Cum va arăta guvernarea de 7 ani PSD-PNL. Lista miniștrilor și funcțiile ocupate de Cîțu și Ciolacu

Cum va arăta guvernarea de 7 ani PSD-PNL. Lista miniștrilor și funcțiile ocupate de Cîțu și Ciolacu

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu dau primul semn că vor să guverneze împreună. Cei doi au apărut la o conferință despre situația firmelor din România și au dat mesaje despre cum trebuie salvată țara.

Cum va arăta guvernarea de 7 ani PSD-PNL. Lista miniștrilor și funcțiile ocupate de Cîțu și Ciolacu
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    05 Noi 2021   •   16:51

Preşedintele PNL le-a transmis reprezentanţilor IMM-urilor că, indiferent în ce formulă de guvernare vor merge, partidu nu va abdica de la principii şi va plăti facturile la timp, va fi un partener onesc şi transparent al mediului de afaceri şi nu va mări taxele.

"Vă garantez că în orice formulă de guvernare vom merge, PNL nu va abdica de la aceleași principii: plătim facturile la timp, statul este un partener onest și transparent al mediului de afaceri și vom milita pentru a nu crește taxele.

 „Acel şoc mi-a arătat clar că economia României poate să facă faţă şi mi-am dat seama că dacă am repeta acea experienţă ar însemna un cost mult prea mare pentru toţi. De aceea am spus că vom face orice pentru a nu închide România”, a mai afirmat Cîţu, precizând că astăzi România este ţara cu cele mai rapide reveniri ale economiei din Uniunea Europeană, cu deficit în scădere şi venituri mai mari la buget.

Potrivit lui Cîțu, având resurse mai mari la buget, Guvernul poate veni cu măsuri pentru românii afectaţi de criza energetică.

”Putem să venim şi cu măsuri în sprijinul IMM-urilor, pentru a nu fi afectate de creşterea preţurilor la energie şi la gaze”, a spus Florin Cîţu, arătând că toate acestea pot fi făcute pentru că ”am avut o economie performantă anul acesta”.

Ciolacu: Sunt ferm convins că atât eu, cât și colegul meu Florin Cîțu vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorități

„Guvernele din ultimii doi ani au promis multe, dar au oferit atât de puțin. Sunt ferm convins că, din acest moment, atât eu, cât și colegul meu Florin Cîțu, vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorități.

Eu vreau să vă asigur de buna mea credință și, după discuția de ieri, de buna credință și a domnului Florin Cîțu. Îmi asum acest proiect, sper să reușim să-l realizăm“, a precizat, la rândul său, Marcel Ciolacu.

PNL și PSD vor să guverneze împreună 7 ani

Atât PNL cât și PSD au convocat o ședință a conducerii pentru ziua de luni. Atunci vor fi luate deciziile care vor conduce către un guvern PSD-PNL-UDMR.

- Nicolae Ciucă, PNL, premier pentru doi ani/ Marcel Ciolacu, PSD, premier pentru următorii doi ani sau președinte al Camerei Deputaților

- Kelemen Hunor, UDMR - vicepremier / Leonard Badea, PSD, - vicepremier

- Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educației

- Alexandru Rafila, Ministerul Sănătății

- Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe

- Sorin Grindeanu (PSD), Ministerul Transporturilor

- Cristian Bușoi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

- Gabriela Firea, Ministerul Muncii

- Florin Cîțu, ministru de Finanțe și vicepremier / președintele Senatului

- Lucian Bode, Ministerul Afacerilor Interne

- Paul Stănescu (PSD) , Ministerul Agriculturii

- Gheorghe Flutur (PNL), Ministerul Agriculturii

- Rareș Bogdan - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

- Mihai Tudose (PSD), Ministerul Economiei / Florin Roman (PNL) Ministerul Economiei

- Mihai Tudose (PSD), Ministerul Apărării

- Leonard Badea (PSD), Ministerul Finanțelor / Dan Vîlceanu (PNL) Ministerul Finanțelor

- UDMR - MInisterul Mediului

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Florin Cîțu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close