Antena 3 CNN Politică Guvernul a deschis piața muncii pentru persoanele cu dizabilități. Vouchere de 5.000 de euro pentru minim 7.000 de persoane

Guvernul a deschis piața muncii pentru persoanele cu dizabilități. Vouchere de 5.000 de euro pentru minim 7.000 de persoane

Guvernul a deschis piața muncii pentru persoanele cu dizabilități. Vouchere de 5.000 de euro pentru minim 7.000 de persoane
23 Apr 2019   •   15:43

Guvernul lansează noi proiecte care vin în ajutorul persoanelor cu dizabilități. Unul dintre aceste programe se referă la crearea de locuri de muncă.

"Trebuie să le arătăm şi o să le arătăm - şi pe parcurs o să vedem rezultatele - că ele sunt necesare şi utile societăţii, dar trebuie să arătăm şi societăţii că aceste persoane ne sunt utile. O să venim nu numai cu măsuri de angajare şi de amenajare a locului de muncă, ci şi cu măsuri de subvenţionare pentru angajatori, pentru cei care angajează persoanele cu dizabilităţi, tot prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Sunt măsuri care vin în continuarea şi implementarea programului de guvernare lansat de PSD în decembrie 2016. Recent a intrat în aplicare ordinul ministrului Muncii, cel care se referă la persoanele cu amputaţii, iar în perioada următoare lucrăm la prelungirea acestui ordin şi pentru copiii cu dizabilităţi, cu amputaţii.", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, angajatorii vor primi bani de la Guvern pentru a amenaja locurile de muncă destinate persoanelor cu dizabilități.
"Pentru amenajarea locului de muncă special pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, subvenţionăm angajatorii cu 2.250 de lei pe lună pe o perioadă de 18 luni.", a declarat Rovana Plumb.

De asemenea, un alt program destinat persoanelor cu dizabilități prevede acordarea unor vouchere pentru a-şi putea cumpăra echipamente asistive.

"Valoarea proiectului este de 23,5 milioane de euro şi constă în faptul că minim 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 euro fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, proteze asistive pentru desen şi scriere, produse manipulatoare robotizate.”, a anunţat Rovana Plumb.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close