Antena 3 CNN Politică Guvernul alocă aproape 22 de milioane de lei pentru noul sediu al Spitalului Județean Piatra Neamț

Guvernul alocă aproape 22 de milioane de lei pentru noul sediu al Spitalului Județean Piatra Neamț

Guvernul alocă aproape 22 de milioane de lei pentru noul sediu al Spitalului Județean Piatra Neamț
18 Apr 2019   •   18:49

Guvernul a aprobat alocarea a 21,58 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

"A fost aprobată alocarea sumei de 21,58 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru Consiliul Judeţean Neamţ, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Este necesară această investiţie având în vedere faptul că în acest moment corpurile de clădire aferente Spitalului judeţean din Piatra Neamţ se află într-o stare avansată de degradare şi sunt încadrate în clasa a doua de risc seismic", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că au fost adoptate în şedinţa de Guvern şi două hotărâri cu privire la indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea patinoarului artificial din Gheorghieni şi pentru construcţia sălii polivalente din Piteşti.

"În ceea ce priveşte patinoarul, măsura este dată de importanţa continuării tradiţiei hocheiului în regiune, întrucât din 1949 în Gheorghieni se practică hocheiul instituţionalizat, în sensul că în acest moment aproximativ 190 de copii sunt jucători activi în zona respectivă. Lucrările au o valoare de 42,148 milioane de lei şi constau în schimbarea acoperişului, extinderea tribunei, realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări, construirea unui corp nou pentru antrenamente, sală de forţă, sală de gimnastică şi construirea unui bazin de antrenamente şi recuperare. Sala polivalentă din Piteşti va avea o capacitate maximă de 4.900 de locuri în tribune şi va putea găzdui competiţii din diverse discipline sportive pe acelaşi teren. Va fi construit un spaţiu multifuncţional desfăşurat pe 4 nivele şi echipat pentru desfăşurarea la cel mai înalt nivel competiţional a jocurilor de volei, baschet, handbal, minifotbal. Valoarea investiţiei este de 99,459 milioane de lei. Finanţarea celor două obiective va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale", a arătat acesta.

Sursă: Agerpres
×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close