Antena 3 CNN Politică Guvernul majorează pensiile de la 1 octombrie, în loc să facă economii pentru o criză financiară

Guvernul majorează pensiile de la 1 octombrie, în loc să facă economii pentru o criză financiară

Guvernul majorează pensiile de la 1 octombrie, în loc să facă economii pentru o criză financiară
18 Sep 2008   •   17:12

Pensiile vor creşte de la 1 octombrie, mai devreme cu o lună faţă de termenul stabilit iniţial. O decizie care s-a luat joi în şedinţa de Guvern. Tot de la această dată salariile profesorilor vor fi majorate, cu 9%. Guvernul a decis majorarea valorii punctului de pensie cu aproximativ 20%, la 697,5 lei, pe fondul rezultatelor foarte bune de creştere economică.

Guvernul României a luat această măsură într-un moment în care avem parte de o criză financiară la nivel global şi specialiştii susţin că acum era timpul pentru economii, nu pentru cheltuieli. În pragul alegerilor însă Tăriceanu este preocupat de lupta cu PSD şi spune că "majorarea pensiilor din luna octombrie este permisă de politicile liberale în economie". "Cei care cred că este o măsură de stânga, se înşală", a spus Tăriceanu, menţionând că un Guvern social-democrat nu ar fi fost capabil să genereze astfel de resurse.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a invitat, marţi seara, la Guvern pe reprezentanţii PSD, iniţiatorii celor două moţiuni simple dezbătute în Camera Deputaţilor şi în Senat, pentru consultări. La sfârşitul discuţiei, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că Guvernul a acceptat propunerea PSD privind devansarea majorării pensiilor pentru data de 1 octombrie, motiv pentru care social-democraţii renunţă la intenţia de a depune o moţiune de cenzură.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close