Hans Klemm: "Corupţia înseamnă furt. Dacă s-ar opri, s-ar putea investi în şcoli, spitale"

17 Noi 2017   •   14:30
Hans Klemm: "Corupţia înseamnă furt. Dacă s-ar opri, s-ar putea investi în şcoli, spitale"

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, este de părere că dacă corupția ar înceta, România ar fi o țară mai prosperă și ar putea investi în lucruri cu adevărat importante, mai exact în școli, în spitale sau infrastructură.

„Corupţia înseamnă furt din bunurile publice. Dacă acest furt se opreşte, România ar deveni o ţară mai prosperă şi ar putea investi în şcoli, spitale, infrastructură, drumuri, lucru care din nefericire încă nu s-a întâmplat pe măsura aşteptărilor, tocmai pentru că s-a furat”, a afirmat diplomatul american.

În interviul pe care l-a acordat, Hans Klemm a explicat că insistă atât de mult pentru respectarea statului de drept fiindcă SUA are această atitudine în relația cu toate celelalte țări democratice.

„Cred cu tărie în valorile democratice, întemeiate pe fundamentul legii. O democraţie e definită nu de lideri individuali, ci de lege. Toată lumea se supune legii, acesta e principiul de bază al democraţiei, şi aceasta e atitudinea SUA nu doar în România, ci în relaţia cu toate celelalte ţări democratice, în special cu cele ameninţate dintr-un motiv sau altul de forţe care ar putea submina statul de drept”, a spus Hans Klemm, potrivit Digi24

Parteneri
x close