Antena 3 CNN Politică Încă o lovitură pentru Dan Tudorache! BEC, decizie finală în cazul alegerilor din sectorul 1

Încă o lovitură pentru Dan Tudorache! BEC, decizie finală în cazul alegerilor din sectorul 1

Biroul Electoral Central a respins solicitarea lui Daniel Tudorache de anulare a alegerilor la Sectorul 1. Candidatul PSD a făcut acest demers după ce Antena 3 a difuzat imagini care arată suspiciuni asupra corectitudinii numărării votului.

Încă o lovitură pentru Dan Tudorache! BEC, decizie finală în cazul alegerilor din sectorul 1
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Oct 2020   •   14:30

Motivele sunt similare la toate cele 16 sesizări de fraudă electorală pe care Biroul Electoral Central trebuie să le judece astăzi. 

Surse Antena 3 spun că ”acestea sunt respinse pe bandă rulantă”.

Totodată,  sunt considerate nefondate iar sesizarea nu indică fapte de ilegalitate care să impună anularea alegerilor. 

Mai mult decât atât, BEC a motivat decizia spunând că cererea a fost depusă prea târziu, fiind depăşit termenul de contestaţie.

Noi dezvăluiri despre scandalul de la Sectorul 1. ”Camerele au fost astupate!”

Procurorul care se află în mijlocul scandalului electoral de la sectorul 1 va fi audiat astăzi la secția specială. Este vorba despre plângerea depusă de fostul primar, Dan Tudorache, care susține că votul a fost fraudat iar reprezentanții USR au avut acces la sacii de voturi.

Între timp, apar noi dezvăluiri cu privire la acest scandal

Cătălin Dragnea, administratorul firmei care se ocupă se supravegherea camerelor de la Biroul Electoral al Sectorului 1 a declarat că tot procesul electoral a funcționat normal, în ciuda faptului că 4 dintre camerele de supraveghere nu funcționau de 1 an de zile. 

”Nu știu cine a anunțat-o pe doamna Clotilde că nu funcționează camerele”

Mai mult decât atât, bărbatul susține că nu știe de unde a primit Clotilde Armand informații potrivit cărora camerele de supraveghere nu funcționează. 

Nu știu cine i-a spus dumneaei acest lucru. Nu cunosc. Nu știu cine a anunțat-o pe doamna Clotilde că nu funcționează camerele. Deci noi ne ocupăm strict de mentenanța acelor sisteme”, a declarat el. 

”Camerele nu funcționau pentru că erau astupate”

Totodată, administratorul firmei a declarat că nu știe dacă tot procesul electoral trebuia filmat, camerele de supraveghere fiind menite să asigure strict securitatea clădirii. 

Camerele nu erau puse acolo pentru a supraveghea activitatea Biroului Electoral. Erau puse pentru securitatea clădirii. Punct!”.

Pe de altă parte, directoarea Administrației Piețelor, întrebată de jurnalista Roxana Ciucă dacă acele camere de supraveghere funcționau, a declarat că ”nu funcționau pentru că erau astupate de către cei de la Biroul Electoral Central”. 

×
Subiecte în articol: Sector 1
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close