Antena 3 CNN Politică Înregistrările video în cazul "Pălincă şi Caltaboşi" au trecut şi prin mâna lui Băsescu

Înregistrările video în cazul "Pălincă şi Caltaboşi" au trecut şi prin mâna lui Băsescu

Înregistrările video în cazul "Pălincă şi Caltaboşi" au trecut şi prin mâna lui Băsescu
23 Iul 2008   •   21:13

Înregistrarea video care îi incriminează pe foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan în cazul "Pălincă şi Caltaboşi" ar putea să nu fi ajuns în presă prin filiera DNA, cum a stabilit recent Consiliul Superior al Magistraturii. Şeful DNA, Daniel Morar, a declarat pentru Antena 3 că filmul respectiv s-a aflat şi la procurorul general al României, dar şi la preşedintele Traian Băsescu.

CSM nu a stabilit cine anume din cadrul DNA a dat presei filmul care îi incrimina pe Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, în cazul "Pălincă şi Caltaboşi". Iar şeful DNA, Daniel Morar, fără a încerca să stabilească sursa scurgerilor, spune că înregistrarea video nu a ajuns numai la instituţia pe care o conduce, ci a trecut şi prin mâna preşedintelui Traian Băsescu.



În octombrie anul trecut, televiziunea naţională făcea publică o înregistrare video care îi avea în prim plan pe doi foşti miniştri ai agriculturii - Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan. Cei doi au fost filmaţi pe o terasă din Bucureşti în timp ce Mureşan îi dădea lui Remeş un plic în care se presupune că erau 15.000 de euro.

Într-o altă înregistrare, Mureşan ducea acasă la familia Remeş mai multe produse alimentare. În schimbul acestor beneficii, Remeş ar fi urmat să faciliteze unei firme câştigarea unor licitaţii publice. În urma scandalului izbucnit, ministrul agriculturii a demisionat. Cei doi au fost puşi sub urmărire penală sub acuzarea de luate şi dare de mită.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close