Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis e mai bogat. Ce moşteniri au primit preşedintele şi soţia sa în acest an şi câţi bani au câştigat

Klaus Iohannis e mai bogat. Ce moşteniri au primit preşedintele şi soţia sa în acest an şi câţi bani au câştigat

Preşedintele Klaus Iohannis a devenit mai bogat în prima jumătate a acestui an, comparativ cu anul trecut. De la cinci case, soţii Iohannis au ajuns să aibă în prezent şase case, după ce soţia preşedintelui a moştenit un apartament de 67 de metri pătraţi la Sibiu. Şi preşedintele a încasat nişte bani în plus în acest an, din drepturi de autor, arată cea recentă declaraţie de avere depusă de şeful statului.

Klaus Iohannis e mai bogat. Ce moşteniri au primit preşedintele şi soţia sa în acest an şi câţi bani au câştigat
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    06 Aug 2020   •   09:52

Preşedintele Klaus Iohannis are şase case în Sibiu, dintre care trei apartamente şi trei case de locuit, unele cumpărate, altele moştenite sau obţinute prin donaţie. În anul 1997, preşedintele şi-a cumpărat un apartament de aproape 85 mp, iar în 2001, un altul mai mare, de 253 mp. La ambele, este titular împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis

În anul 2007, cei doi au mai devenit titularii a două case de locuit, ce se întind pe suprafeţe de 76 şi, respectiv, 64 de metri pătraţi. Casele sunt dobândite prin cumpărare, după cum arată cea mai nouă declaraţie de avere a preşedintelui Klaus Iohannis. 

Carmen Iohannis a moştenit o casă în acest an

În anul 1992, soţii Iohannis obţin prin donaţie şi cumpărare o casă de locuit cu o suprafaţă de 377 mp, cea mai mare dintre ele. Titularii acestei locuinţe din Sibiu sunt Klaus şi Carmen Iohannis. Cea de-a şasea casă, un apartament de 67 mp, a fost moştenit în acest an de soţia şefului statului, Carmen Iohannis.

Iohannis, 208.000 lei în bancă

În privinţa conturilor, şeful statului are deschis un depozit la BCR din anul 1999, în care deţine 208.000 lei, o sumă cu 18.000 mai mică decât cea indicată în declaraţia de avere anterioară, de la sfârşitul anului 2019.

La capitolul venituri încasate, preşedintele României a primit în anul fiscal 2019, de la Administraţia Prezidenţială, 179.735 lei, ceea ce înseamnă un salariu de circa 14.977 lei. Astfel, veniturile salariale ale şefului statului au crescut comparativ cu anul fiscal 2018, când a încasat 165.100 lei.

Ce salariu are preşedintele României

Klaus Iohannis a mai avut venituri în valoare de 1.275 de lei, din drepturi de autor la Editura Curtea Veche, acolo unde i-au şi apărut cărţile scrise în anii trecuţi. În aprilie 2019, şeful statului şi-a lansat cel de-al treilea volum, "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa". Anterior, el mai avea două cărţi publicate la această editură, respectiv "Pas cu pas" (2014) şi "Primul pas" (2015).

Din cedarea folosinţei bunurilor din Sibiu, mai exact închirierea imobilelor pe care le deţine, preşedintele Iohannis a câştigat anul trecut 35.743 lei, în uşoară scădere comparativ cu cele din anul fiscal precedent.

Ce salariu are soţia preşedintelui, ca profesoară

Soţia sa, Carmen Iohannis, profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu, a încasat de la această instituţie 43.450 lei în cursul anului 2019, ceea ce înseamnă un venit lunar de circa 3.620 lei. De asemenea, din închirierea caselor, ea a mai obţinut aproape 36.000 lei.
 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close