Antena 3 CNN Politică Liberalii fac două congrese: pentru Statut şi pentru alegerea conducerii

Liberalii fac două congrese: pentru Statut şi pentru alegerea conducerii

Liberalii fac două congrese: pentru Statut şi pentru alegerea conducerii
Sursa foto: crin antonescu
22 Feb 2010   •   17:01

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat că liberalii se vor întruni în două congrese, unul extraordinar pentru adoptarea unui nou Statut, iar altul ordinar pentru alegerea noii conduceri, pe baza noilor prevederi statutare, care vor fi validate în 4 martie în DP.
" Vineri va fi Congresul extraordinar, care va începe la ora 12,00 şi care va aproba Statutul nou , oricare va fi acela. Iar sâmbătă, la ora 10,00, se intră pe Congresul ordinar, al doilea congres, unde se fac alegerile pe baza Statutului aprobat cu o zi înainte", a susţinut Radu Stroe, citat de Mediafax.

Întrebat dacă, în cazul adoptării votului pe moţiuni, Congresul PNL s-ar putea reduce la două zile în loc de trei, Stroe a anunţat că, în cazul unor alegeri uninominale, ar fi necesară şi ziua de duminică.

"Dacă se va aproba un Statut cu vot uninominal, atunci ar fi nevoie şi de ziua de duminică, pentru că sunt alegeri separate de preşedinte, prim-vicepreşedinte, BPC etc. Noi am stabilit trei zile Congres, ţinând ziua de duminică de rezervă", a susţinut Radu Stroe.

Secretarul general al PNL a adăugat că liderii liberali au stabilit convocarea DP pentru adoptarea Statutului pentru data de 4 martie, cel mai probabil în jurul prânzului, şedinţa fiind precedată de o reuniune a CNEx.

"Miercuri după-amiază, spre seară, vom avea Biroul Politic Central, care va vedea Statutul şi îl va pregăti pentru Consiliul Naţional unde se va obţine un vot, şi pe urmă pentru Delegaţia Permanentă, unde se adoptă. CNEx se va întruni joi dimineaţă şi va fi urmat de şedinţa DP", a mai spus Stroe.

Pe de altă parte, liberalul a declarat că în Biroul Politic ordinar de luni, liderii PNL au pe ordinea de zi doar chestiuni organizatorice, având de stabilit convocarea unor conferinţe judeţene.

Libralii au stabilit la finalul lunii ianuarie, în Delegaţia Permanentă, convocarea unui Congres extraordinar al PNL pentru zilele de 5-6-7 martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Stroe Congres
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close