Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea ia în calcul ca PSD să piardă guvernarea: Vom reacţiona atunci

Liviu Dragnea ia în calcul ca PSD să piardă guvernarea: Vom reacţiona atunci

Liviu Dragnea ia în calcul ca PSD să piardă guvernarea: Vom reacţiona atunci
23 Sep 2015   •   17:37

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce nu poate risca să susțină un premier de la altă formațiune politică în ipoteza în care Guvernul Ponta va pica în perioada următoare.
"Am spus că PSD nu poate sta într-un Guvern, fiind cel mai mare partid din actuala coaliție, cu un premier de la alt partid din mai multe motive. (...) Există riscul ca orice inițiativă a PSD prin miniștrii săi, pentru a pune în practică actul de guvernare, să fie blocată de un premier de la alt partid și PSD să ajungă în situația în care susține un guvern care nu promovează în principal și politicile social-democrate și să și sufere costurile guvernării. Nu putem risca așa ceva, să susținem alt premier din alt partid", a spus Dragnea la Adevărul Live.

Întrebat dacă PSD îi va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta în situația în care președintele Klaus Iohannis va declara public că va susține pentru funcția respectivă tot un social-democrat, Liviu Dragnea a menționat că "PSD va reacționa atunci".

"PSD vrea să rămână la guvernare, acum este prim-ministru Victor Ponta, moțiunea de cenzură a fost depusă împotriva Guvernului său. Noi respingem moțiunea de cenzură. În ipoteza în care premierul pleacă, ipoteză pe care nu o dorește nimeni din partid, Guvernul pică. Încep negocieri, din momentul acela toate deciziile sunt la președintele Iohannis, care decide pe cine să desemneze pentru funcția de premier care poate constitui o majoritate. Efectiv, PSD pierde guvernarea. (...) PSD va reacționa atunci", a arătat Dragnea.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close