Liviu Dragnea: Nu avem nici un fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea

de A.M.P    |    20 Oct 2015   •   20:43
Liviu Dragnea: Nu avem nici un fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea

Social-democrații vor vota, în plenul Camerei Deputaților, pentru ridicarea imunității Elenei Udrea, a anunțat marți președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am și vorbit cu domnul Zgonea astăzi. Ceea ce am spus la congres, duminică, nu au fost vorbe în vânt. În situații de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare", a afirmat Liviu Dragnea, la un post de televiziune, informează Agerpres.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat președintelui Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, spălare de bani și fals în declaraţii de avere (cu referire la declarațiile de avere din intervalul 2009 — 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Anterior, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Șefa DNA a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea.

De asemenea, Kovesi a transmis cererea ministrului Justiției pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, toate în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției.

 

x close