Antena 3 CNN Politică Liviu Mihaiu, numit oficial în funcţia de guvernator al Deltei Dunării

Liviu Mihaiu, numit oficial în funcţia de guvernator al Deltei Dunării

Liviu Mihaiu, numit oficial în funcţia de guvernator al Deltei Dunării
18 Sep 2008   •   18:55

Jurnalistul Liviu Mihaiu de la "Academia Caţavencu" a fost numit joi de premierul Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de Guvernator al Biosferei Delta Dunării. El îl înlocuieşte astfel pe Paul Cononov, care a devenit consilierul pe probleme de mediu al premierului Tăriceanu. Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de ministrul mediului, Attila Korodi, după şedinţa de Guvern de joi.

Jurnalist în cadrul Trustului de presă Realitatea ? Caţevenvu, patronat de părintele FNI, Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Mihaiu a fost implicat direct în proiectele Radio Guerilla şi Academia Caţavencu, unde a dezvoltat mai multe campanii referitoare la Delta Dunării. ?Eu sper să facă treabă bună acolo. Pentru Liviu, dacă nu reuşeşte să transforme mandatul într-un succes, se termină urât", declara în urmă cu scurt timp preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, la Antena 2.

Din noua sa poziţie, Liviu Mihaiu va trebui fie să rezolve problemele ridicate de Asociaţia "Salvaţi Delta", pe care a condus-o, fie să intre în conflict cu foştii colegi. Numai că, atunci când vine vorba de interesele din Delta Dunării, jurnalistul Liviu Mihaiu şi viitorul Guvernator al Deltei se va lovi de interesele actualului său patron: Sorin Ovidiu Vântu. Acesta este un obişnuit al zonei, fiind cunoscut faptul că majoritatea întâlnirilor dintre directorii trustului Realitatea-Caţavencu şi Sorin Ovidiu Vântu au loc în Delta Dunării. Acum, Vântu va putea să-şi vadă liniştit de treabă în Deltă în condiţiile în care angajatul său va fi numit în funcţia de Guvernator.

Părintele FNI, Sorin Ovidiu Vîntu şi patronul jurnalistului Liviu Mihaiu în trustul Realitatea- Caţavencu, s-a declarat încântat de promovarea angajatului său. Şi deşi a negat că are interese în Delta Dunării, jurnaliştii de la Evenimnetul Zilei spun că rezervaţia Biosfera Delta Dunării este o miză uriaşă, având în vedere şi investiţiile de 140 milioane de euro demarate printr-un proiect care se va întinde pînă în anul 2015, conform jurnaliştilor de la Evenimnetul zilei. Banii provin de la bugetul local şi din fonduri europene şi vor finanţa, în principal, monitorizarea rezervaţiei, infrastructura sau reconstrucţia ecologică a 80.000 de hectare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close