Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, încercări disperate pentru a-și păstra scaunul. ”În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva”

Ludovic Orban, încercări disperate pentru a-și păstra scaunul. ”În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva”

Încercări disperate ale premierului Ludovic Orban de a-și păstra scaunul. Șeful Guvernului a anunțat că vrea să atace la Curtea Constituțională moțiunea depusă de Partidul Social Democrat. Documentul va fi citit joi în Parlament, însă cel mai probabil se va vota în luna septembrie.

Ludovic Orban, încercări disperate pentru a-și păstra scaunul. ”În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    18 Aug 2020   •   13:34

Analizăm posibilitatea nu de a ataca la Curte, ci de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, niciun partid politic nu a depus moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Nu am luat încă decizia, analizăm toate temeiurile constituţionale. Dar o moţiune de cenzură, conform termenelor constituţionale, poate dura de la depunere la votare 4-5 zile.

Ludovic Orban: Ce ţară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat de moţiuni de cenzură?

Să ne gândim că vacanţele parlamentare durează 2 luni vacanța parlamentară de vară, 1 lună vacanța de iarnă. Deci trei luni. Asta ar însemna că deşi moţiunea poate fi semnată de un parlamentar o singură dată, o semnătură pe o singură moţiune pe sesiune, gândiţi-vă că dacă s-ar permite depunerea de moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară, orice Guvern ar fi supus unui asediu de moţiuni de cenzură. La limită, s-ar putea depune 18 moţiuni de cenzură în intervalul de timp din vacanţele parlamentare. Ce ţară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat de moţiuni de cenzură?

Oricum, moțiunea de cenzură reprezintă un act de iresponsabilite și atacă interesele fundamentale ale României", a declarat Ludovic Orban. 

Prima reacție a premierului Ludovic Orban după anunțul PSD privind moțiunea de cenzură: Socoteala de acasă nu se potrivește cu socoteala din teren

Ludovic Orban a vorbit, luni, despre moțiunea de cenzură pe care Partidul Social Democrat a anunțat că o va depune împotriva Guvernului. Potrivit premierului, acest act al PSD este unul iresponsabil și complet lipsit de logică.

Socoteala de acasă nu se potrivește cu socoteala din teren. După părerea mea această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD.

Să depui moțiune de cenzură și să încerci să dai jos un Guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine și profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza pandemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un Guvern care, confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României. 

Gândiți-vă că Guvernul pe care îl conduc trebuie să implementeze toate măsurile de relansare economică și investiții. Guvernul pe care îl conduc pregătește toate documentele pentru absorbția celor 80 de milioane de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021. Și aici este vorba despre documente extrem de importante”, a declarat Ludovic Orban. 

Ludovic Orban: Sunt încrezător!

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că ”acest Guvern pregătește cu minuțiozitate începerea școlii”  și se luptă „cu toate armele împotriva virusului” susținând că „se vede că de când are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene există o tendință de oprire a numărului de infectări, chiar există un ușor trend descendent”.

România are nevoie de Guvern! Să depui acum o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care vor decide cine să conducă România în perioada următoare, este un act iresponsabil și este împotriva interesului României”, a adăugat Orban.

Mai mult decât atât, premierul s-a declarat încrezător în perioada următoare. 

Sunt încrezător. Îmi îngădui această încredere așa cum mi-am îngăduit-o și când am depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și am reușit și când a fost investit Cabinetul pe care îl conduc”.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
El este Balaurul bondoc, dinozaurul românesc descoperit în Alba
x close