Antena 3 CNN Politică Manţog seamănă discordie în PNL: Morega, ameninţat cu debarcarea din funcţii dacă face alianţă cu PDL

Manţog seamănă discordie în PNL: Morega, ameninţat cu debarcarea din funcţii dacă face alianţă cu PDL

Manţog seamănă discordie în PNL: Morega, ameninţat cu debarcarea din funcţii dacă face alianţă cu PDL
Sursa foto: Ionel Manþog
27 Ian 2010   •   17:35

Liberalii liberali de la centru sunt scandalizaţi de intenţia liderului PNL de Gorj,deputatul Ilie Morega de a face alianţă cu mai vechiul său adversar, controversatul baron PDL, Ionel Manţog. Conducerea centrală a PNL pare a nu fi avut habar că Manţog a participat, marţi seară, la invitaţia lui Morega, la o şedinţă a conducerii filialei PNL Gorj pentru a negocia posibilitatea creării unei noi majorităţi la nivelul Consiliului Judeţean şi a altor consilii locale. Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a anunţat că va cere la Consiliul Naţional al partidului de vineri ca Morega să fie schimbat din funcţia de preşedinte al filialei pe care o deţine interimar, în timp ce secretarul general al PNL, Radu Stroe i-a sugerat celui care a încălcat linia partidului că ar fi bine să-şi facă bagajele.

Liderul PDL Gorj, Ionel Manţog a fost invitat, marţi seară de către Morega la şedinţa conducerii filialei liberale gorjene pentru a discuta cu aceştia despre formarea unei noi majorităţi politice în Consiliul Judeţean şi în diferite consilii locale din judeţ.
"Prezenţa mea a fost necesară pentru a marca seriozitatea demersului pe care îl avem în negocierile cu liberalii, noi dorind să formăm o nouă majoritate în Consiliul Judeţean. Discuţiile pe această temă au început înainte de şedinţa de vinerea trecută a Consiliului Judeţean şi dorim să arătăm că nu am început aceste negocieri doar pentru a pierde sau câştiga o funcţie de vicepreşedinte", a explica după întrunire, Manţog.
Considerat om de încredere al actualului ministru al Economiei, liderul PDL Ghorj caută prin apropierea faţă de PNL să plătească social-democraţilor cu aceeaşi monedă pierderea unui post de vicepreşedinte la nivelul Consiliului Judeţean.
Îndatoritor, Morega pare a a fi luat chiar în calcul chgiar excluderea unui consilier judeţean liberal care a votat pentru debarcarea din această funcţie a reprezentantului PDL.

"Am format o comisie în interiorul partidului care să meargă şi să discute cu el pentru că a promis că va respecta această majoritate dintre PNL şi PDL şi el a votat cu PSD. El e singurul liberal care e în majoritate alături de PSD, deşi la partid Delegaţia Permanentă a filialei a votat cu unanimitate pentru colaborare cu PDL", a declarat Morega.

Maniera în care Morega pare a se grăbi să dea curs solicitării lui Manţog de colaborare a iritat la culme conducerea PNL. Neinformaţi asupra intenţiilor liderului PNL Gorj, unii lideri de la centru îl ameninţă acum pe Morega cu debarcarea din fruntea filialei şi chiar excluderea sa din funcţiile deţinute în această formaţiune politică.
?Este o majoritate politică care nu se poate forma. O să propun la Consiliului Naţional de vineri schimbarea lui Morega din funcţia pe care o deţine ca interimar? a declarat prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban, la Antena3.
?Nu am toate informaţiile, dar dacă este adevărat... Eu îl cred pe domnul Morega, dar dacă a făcut treaba asta însemnă că poate să plece fără discuţie de la conducerea PNL Gorj. Mi se pare condamnabil. De ce să facem prin judeţe tot ce ne trece prin cap? Putem să facem tot felul de înţelegeri, transparente, dar nu să să facă vizite la sediul filialei? a ameninţat, la rândul său, Radu Stroe, secretar general al formaţiunii.



Marius Vulpe, Antena3.ro



×
Subiecte în articol: alianta schimbare Radu Stroe
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close