Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după amânarea rotativei: "Decizia noastră este corectă, învăţământul este stâlpul societăţii"

Marcel Ciolacu, după amânarea rotativei: "Decizia noastră este corectă, învăţământul este stâlpul societăţii"

Marcel Ciolacu a declarat vineri, după asumarea rotativei guvernamentale, că decizia lor, a coaliţiei de guvernare, este una asumată şi a explicat.

de Milena Niță    |    26 Mai 2023   •   09:22

"Această guvernare nu este doar despre stabilitate, este şi despre asumare.

Eu am spus de săptămâna trecută, înaintea discuţiilor police, trebuie să ne asumăm împreună asumarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune şi o încărcătură emoţională deosebită, mai ales că e greva profesorilor, învăţământul fiind unul dintre stâlpii societăţii.

Consider că decizia luată de noi trei, copreşedinţii acestei coaliţii, este una corectă, pe care ne-o asumăm.

Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu cei doi parteneri de guvernare o să soluţionăm cât mai rapid această problemă legitimă venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem şi echilibrul de a găsi momentele prielnice", a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

Acesta a mai precizat că un nou calendar al rotației va fi stabilit la nivel de coaliție.

"Avem convenit un calendar împreună cu liderii din învățământ, este un calendar foarte scurt. 

Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând pe urmă să găsim, tot împreună, calendarul pentru a se face rotația", a spus liderul PSD.

Liderii partidelor din coaliția de guvernare au amânat, vineri, rotația premierilor. "Am convenit ca până la soluționarea problemelor să nu îmi depun mandatul și să-mi asum responsabilitatea funcției de premier", a anunţat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.
 

×
Parteneri
Marius Budăi, explicații în scandalul banilor refuzați de profesori
x close