Antena 3 CNN Politică Marian Sârbu: Oferta lui Băsescu nu este un cadou otrăvit. PSD ar trebui să susţină Guvernul şase luni

Marian Sârbu: Oferta lui Băsescu nu este un cadou otrăvit. PSD ar trebui să susţină Guvernul şase luni

Marian Sârbu: Oferta lui Băsescu nu este un cadou otrăvit. PSD ar trebui să susţină Guvernul şase luni
Sursa foto: Marian Sârbu
18 Dec 2009   •   10:47

Marian Sârbu a declarat, vineri, înainte de şedinţa CExN a PSD, că ar fi necesar "un moratoriu" de şase luni în care social-democraţii să susţină viitorul Guvern, având în vedere perioada grea prin care trece România. El a recunoscut că doreşte să fie ministru al Muncii în guvernul care va fi propus de Emil Boc, dar că va respecta decizia partidului privind guvernarea. Majoritatea liderilor partidului se opun însă ca acesta să intre în guvernul Boc. De la Mircea Geoană până la Marian Vanghelie, această variantă a fost exclusă sau respinsă.

Pentru Marian Sârbu, oferta făcută de de preşedintele Băsescu, miercuri, la consultările cu PSD de la Cotroceni nu constituie un cadou otrăvit. El a adăugat că, după propunerea preşedintelui şi oficializată de premierul desemnat, Emil Boc, a avut o discuţie "laconică" cu mai mulţi membri ai BPN al PSD, care nu au fost de acord cu participarea lui în guvern.

"Comitetul Executiv este instanţa care urmează să decidă. Nu voi merge în guvern fără un minim sprijin. Cred că putem să ne asumăm Ministerul Muncii în perioada următoare, asta înseamnă că nu vom rămâne spectatori la o problemă dificilă, nu este vorba de funcţii, ci de o responsabilitate faţă de problemele electoratului nostru", a mai spus Sârbu.

Mai mult chiar, PSD ar trebui să susţină viitorul Guvern pentru o perioadă limitată, cum ar fi şase luni, având în vedere situaţia ţării.

"Cred că situaţia actuală dificilă dn punct de vedere economic şi social nu ne permite să fim doar spectatori. A crede că actualul guvern care îşi va asuma guvernarea în această perioadă dificilă va fi singurul responsabil, iar PSD va tropăi în Parlament de fericire este o iluzie politică", a spus Sârbu.

Marian Sârbu a spus că doreşte să fie ministru, că va propune acest lucru, menţionând însă că dacă PSD va decide altfel, el nu va participa la guvernare.

"Dacă partidul decide altfel, nu voi merge în guvern. Dar îmi voi exprima punctul de vedere. A face politică înseamnă în primul rând a fi responsabil. Dacă nu vom lua o decizie acum de a ne asuma limitat participarea la guvernare, vom fi asociaţi cu o formă de laşitate. Dacă CEN va decide altceva, este un punct de vedere pe care mi-l voi însuşi, dar asta nu mă împiedică să îmi spun punctul de vedere", a afirmat Sârbu.

Întrebat dacă va prelua Ministerul Muncii având susţinerea doar din partea PD-L, ceea ce ar însemna o plecare din PSD, Sârbu a exclus această variantă. "Niciodată nu mi-am pus problema să fiu sprijin în Guvern de PD-L , ci doar de PSD", a precizat Marian Sârbu.

Premierul desemnat, Emil Boc, i-a propus, joi, vicepreşedintelui PSD Marian Sârbu funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, acesta transmiţându-i că îi va da un răspuns vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Sarbu ministru guvernare sustinere PSD
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close