Antena 3 CNN Politică Marius Pieleanu: PNL nu își dorește guvernarea și joacă politic

Marius Pieleanu: PNL nu își dorește guvernarea și joacă politic

Marius Pieleanu: PNL nu își dorește guvernarea și joacă politic
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
28 Aug 2019   •   14:51

Sociologul Marius Pieleanu a comentat la Antena 3 informația pe surse, confirm căreia, președintele Iohannis îi va cere premierului  Dăncilă să meargă în Parlament pentru restructurarea Guvernului.

Sociologul a mai subliniat că PNL de fapt nu își dorește să guverneze, ci mai degrabă, ar fi vorba despre un deziderat cu caracter politic.

„Președintele profită de ușoara anomie organizațională în care se află PSD acum, în urma retragerii ALDE. Există riscul major ca un guvern restructurat să fie respins. Decizia dată deja de PNL este că acest partid își dorește să vină cât mai repede la Putere. Mi-e teamă că este un deziderat cu caracter politic. În mod real PNL nu vrea să vină la Guvernare”, a declarat sociologul Marius Pieleanu.

Întrebat de ce Klaus Iohannis își dorește ca Viorica Dăncilă să rămână în guvern, Marius Pieleanu a subliniat că există un risc major în situația în care PNL ar veni la Putere, deoarece o parte semnificativă din electoratul USR l-ar vota tot pe actualul președinte, Klaus Iohannis.

„O parte din electorat s-ar putea supăra brusc pe PNL și să-i ofere votul domnului Dan Barna din primul tur. În turul doi nu avem niciun fel de certitudine că într-o dispută Klaus Iohannis-Dan Barna, zarurile sunt în favoarea lui Klaus Iohannis”, a mai subliniat Marius Pieleanu

Citește Și Surse: Klaus Iohannis îi cere premierului Dăncilă un nou guvern

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close