Antena 3 CNN Politică Marko Bela ameninţă cu părăsirea coaliţiei de guvernare. Ce gest al PDL a deranjat UDMR-ul

Marko Bela ameninţă cu părăsirea coaliţiei de guvernare. Ce gest al PDL a deranjat UDMR-ul

Marko Bela ameninţă cu părăsirea coaliţiei de guvernare. Ce gest al PDL a deranjat UDMR-ul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Mar 2012   •   20:52

Vicepremierul Marko Bela a atenţionat, marţi, că se gândeşte să renunţe la prezenţa sa în Guvern şi, în plus, pune sub semnul întrebării şi prezenţa UDMR în coaliţie, dacă nu se va găsi o soluţie cu privire la situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş până săptămâna viitoare, informează Agerpres.

"Deocamdată nu avem niciun fel de rezultat (în discuţiile din coaliţie - n.r.). Situaţia poate fi deblocată numai prin hotărâre de guvern, dar nu am reuşit să cădem de acord cu conţinutul hotărârii de guvern. Colegii din PDL ne-au cerut un răgaz până luni. (...) Dacă nu se va găsi o soluţie până săptămâna viitoare, eu personal nu pot să merg mai departe. Se pune sub semnul întrebării şi prezenţa UDMR în coaliţie", a declarat, marţi, Marko Bela.

Reprezentanţii coaliţiei de guvernământ s-au reunit în şedinţă la Palatul Victoria marţi, de la ora 16.00, discuţiile durând mai bine de trei ore.

Liderii UDMR au atras atenţia, în ultima perioadă, cu privire la faptul că Legea Educaţiei este aplicată parţial, în contextul în care la UMF Târgu Mureş nu a fost înfiinţată o linie în limba maghiară.

Vicepremierul Marko Bela a afirmat, săptămâna trecută, că în privinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este necesar să se clarifice relaţia dintre etnii şi că "se pare că situaţia e mult mai gravă decât anii trecuţi".




×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close