Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu: Marea majoritate a liderilor PNL, ÎMPOTRIVA propunerii lui Tăriceanu

Mihai Voicu: Marea majoritate a liderilor PNL, ÎMPOTRIVA propunerii lui Tăriceanu

Mihai Voicu: Marea majoritate a liderilor PNL, ÎMPOTRIVA propunerii lui Tăriceanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Ian 2013   •   16:41

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, după şedinţa BPC a partidului, că marea majoritate a liderilor PNL s-au exprimat împotriva propunerii formulate de Călin Popescu Tăriceanu de organizare de alegeri primare pentru candidatul la prezidenţiale.
   
"Fără nicio excepţie, membrii BPC care au intervenit, care au luat cuvântul au exprimat aceeaşi poziţie publică pe care au făcut-o zilele trecute şi colegi de-ai noştri, lideri ai partidului, preşedinţi de organizaţii, preşedinţi de CJ, care au dat un comunicat în astfel de direcţie. (...) Din punctul nostru de vedere, al marii majorităţi a liderilor PNL, chestiunea candidatului la Preşedinţie din partea USL, nu doar din partea PNL, este o chestiune închisă, tranşată", a susţinut purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Mediafax.
   
Mihai Voicu a fost întrebat dacă propunerea lui Tăriceanu cu privire la organizarea alegerilor interne poate intra în discuţia comisiei care se va ocupa de proiectul de modificare a Statutului PNL.
   
"Din punctul meu de vedere, nu, pentru că este vorba despre lucruri care au fost decise şi de congresele partidelor din USL. Cam cum ar fi ca noi într-o comisie să trecem peste ceva ce a fost decis de un USL întreg?", a răspuns purtătorul de cuvânt al PNL.
   
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că propunerile sale de modificare a Statutului partidului au fost interpretate de unii dintre colegii "mai pripiţi" şi cu "mai puţină experienţă", menţionând că nu doreşte să promoveze un conflict intern în PNL.
   
Călin Popescu Tăriceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.

"Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern", a spus Tăriceanu, vineri, într-o conferinţă de presă.


   

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close