Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu: Traian Băsescu încalcă din nou prevederile constituţionale şi îşi formează o construcţie politică proprie

Mihai Voicu: Traian Băsescu încalcă din nou prevederile constituţionale şi îşi formează o construcţie politică proprie

Mihai Voicu: Traian Băsescu încalcă din nou prevederile constituţionale şi îşi formează o construcţie politică proprie
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   17:16
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, pentru agenţia Mediafax, că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o acţiune a preşedintelui Traian Băsescu, care, contrar prevederilor constituţionale, vrea să-şi formeze o construcţie politică proprie, după ce a pierdut la Congresul PDL. 
Voicu a fost întrebat cum apreciază înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, anunţată de fondatorii fundaţiei cu acelaşi nume, ca formaţiune politică de dreapta.
"După ce a pierdut Congresul PDL, Traian Băsescu a început imediat, din nou contrar prevederilor constituţionale, să-şi formeze o construcţie politică proprie. Chiar dacă declaraţiile iniţiale ale susţinătorilor lui Traian Băsescu nu admiteau formarea unui nou partid politic, lucrurile par să se îndrepte în această direcţie. Fiecare are dreptul să înfiinţeze sau să susţină un partid politic, însă judecători sunt cetăţenii şi nu văd cum susţinătorii lui Traian Băsescu mai pot trecere cu uşurinţă de o astfel de judecată", a declarat Voicu. 
Fundaţia "Mişcarea Populară" a anunţat începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară".
 

×
Subiecte în articol: Mihai Voicu Constitutie partid politic
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close