Antena 3 CNN Politică Mircea Badea: ”Nu aș fi foarte surprins să constatăm că Elena Udrea nu mai e în România!”

Mircea Badea: ”Nu aș fi foarte surprins să constatăm că Elena Udrea nu mai e în România!”

Mircea Badea a declarat, la Antena 3, că nu ar fi surprins să afle că ”Elena Udrea nu mai e în România”, după ce aceasta a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Mircea Badea: ”Nu aș fi foarte surprins să constatăm că Elena Udrea nu mai e în România!”
de Laura Dinu    |    07 Apr 2022   •   15:41

 ”Surprinzătoare și nu prea decizia. Mă rog, e foarte greu să mai anticipezi sau să aproximezi vreo decizie din justiția din România.

Nu sunt surprins. nu m-ar fi surprins în nicio direcție, de ce să mint... Am văzut multe lucruri în România, atât de multe, atât de diverse, unele contradictorii care te integrează într-un firesc al acestei țări. Repet: nu sunt surprins.

După atâta timp, mă gândesc la această ecuație de viață, până la urmă, că asta cu justiția în România nu prea o mai menționez... Dar ca ecuație de viață, vă dați seama, totuși, doamna Udrea a împărățit alături de Băsescu Traian zece ani în România. (...) Mulți oameni au pățit lucruri rele în România din cauza doamnei Udrea și a sistemului pe care l-a împărățit alături de domnul Băsescu. La un moment dat, pe finalul domniei lui Băsescu, sistemul s-a întors împotriva lor. Sistemul care i-a ascultat obedient și ticălos. Doamna Udrea, pe vremea respectivă justifica orice fel de abuz, orice fel de nenorocire se întâmpla din cauza sistemului ticălos, cu sintagma aceea cu statul de drept... Bănuiesc că e greu să mai folosească acum acele expresii de care atunci abuza cu nonșalanță deși se întâmplau foarte multe lucruri”, a zis Mircea Badea.

„Privesc absolut rece, eu care am o încărcătură emoțională și o raportare subiectivă bazată de fapte obiective privesc cu multă răceală această știre. Poate sunt surprins că mă lasă rece. Mă așteptam să mă bucur cumva, de întristat în niciun caz, dar mă uit, pur și simplu, rece. E ca și cum m-aș uita la consecințele karmice ale unei alte vieți”, a mai spus Mircea Badea.

„Am văzut multe evadări de succes, ca să zic așa, în România, în preajma unor sentințe. Cea mai spectaculoasă evadare înainte de condamnare a fost cea a lui Sebastian Ghiță. (...) Udrea am văzut că este de acțiune, nu e genul care să ezite atunci când e vorba să treacă la acțiune, de oricare fel. Așa că, nu aș fi foarte surprins să constatăm că Elena Udrea nu mai e în România. Nici nu aș paria mulți bani pe asta”, a mai zis Mircea Badea.

 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Elena Udrea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close