Antena 3 Politică Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare

de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   13:37
Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare
Sursa foto: Agerpres

Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul subvențiilor. 

Este dosarul în care Mircea Drăghici este acuzat de delapidare, după ce a folosit subvenţiile primite de PSD de la AEP pentru a-şi cumpăra un imobil.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Ce drepturi i s-au interzis lui Mircea Drăghici

Mircea Drăghici a fost condamnat, joi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice.

De asemenea, i s-a interzis şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ori de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Totodată, Drăghici a fost condamnat la trei ani de puşcărie pentru infracţiunea de delapidare.

Pedeapsa, rezultată în urma contopirii a două condamnări

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de patru ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de cinci ani de carceră.

Mircea Drăghici a fost achitat pentru delapidare, instanța constatând că persoana vătămată, respectiv Partidul Social Democrat, nu s-a constituit parte civilă în cauză. 

În plus, magistrații au decis și confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.
 

Sursă: Mediafax
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close