Antena 3 CNN Politică Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul subvențiilor. 

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la cinci ani de închisoare
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   13:37

Este dosarul în care Mircea Drăghici este acuzat de delapidare, după ce a folosit subvenţiile primite de PSD de la AEP pentru a-şi cumpăra un imobil.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Ce drepturi i s-au interzis lui Mircea Drăghici

Mircea Drăghici a fost condamnat, joi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice.

De asemenea, i s-a interzis şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ori de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Totodată, Drăghici a fost condamnat la trei ani de puşcărie pentru infracţiunea de delapidare.

Pedeapsa, rezultată în urma contopirii a două condamnări

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de patru ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de cinci ani de carceră.

Mircea Drăghici a fost achitat pentru delapidare, instanța constatând că persoana vătămată, respectiv Partidul Social Democrat, nu s-a constituit parte civilă în cauză. 

În plus, magistrații au decis și confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.
 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close