Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană ar zice pas ministerelor mici cu bugete mari

Mircea Geoană ar zice pas ministerelor mici cu bugete mari

Mircea Geoană ar zice pas ministerelor mici cu bugete mari
Sursa foto: Mircea Geoanã
06 Iul 2009   •   19:44

Preşedintele PSD Mircea Geoană nu preferă "ministerele mici cu bugete mari" pe care le-ar vrea dispărute. Liderul social-democrat s-a pronunţat şi pentru o reducere a numărului de agenţii guvernamentale, coroborată cu o eventuală diminuare a personalului bugetar.
"Eu aş reduce şi numărul de ministere. Ministere mici cu bugete mari?, a afirmat Geoană, întrebat despre stadiul procesului de reducere a numărului de agenţii guvernamentale.
Liderul PSD a atras atenţia că România are obligaţii de încadrare pe cheltuieli guvernamentale în acordul cu Fondul Monetar Internaţional, precum şi de a scădea ponderea din PIB a cheltuielilor cu administraţia publică, de la peste opt la sută la 6,7 la sută.
"Avem obligaţii de încadrare în nişte cheltuieli guvernamentale în acordul cu Fondul şi avem obligaţia de a scădea ponderea din PIB a cheltuielii cu administraţia publică din România de la 8 şi ceva la sută la 6,7 la sută, până la un anumit interval. Cred că în această discuţie despre agenţii, despre ministere, despre reducere de costuri aş ezita să vorbesc de reducere de personal pentru că un loc de muncă pierdut azi e un lucru complicat. Dar cred că reducerea suprastructurii guvernamentale alături de o mai bună cheltuire a banului public poate să reprezinte o formulă corectă pentru această perioadă", a apreciat Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close