Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Pensiile şi salariile medii vor creşte de la 1 martie

Mircea Geoană: Pensiile şi salariile medii vor creşte de la 1 martie

Mircea Geoană: Pensiile şi salariile medii vor creşte de la 1 martie
Sursa foto: Mircea Geoana
23 Ian 2009   •   17:16

Pensiile şi salariile mici şi mijlocii vor creşte de la 1 martie. Anunţul a fost făcut la Iaşi de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în urma unei întâlniri cu organizaţiile şi primarii PSD din Moldova. Liderul social-democraţilor susţine că măsurile fac parte din programul anticriză şi că există resurse pentru creşterea pensiilor mici şi medii şi a salariilor din educaţie. Geoană a precizat că PSD susţine continuarea majorării pensiilor mici şi medii, cu o cresştere de 45% de la 1 martie ca parte integrantă a pachetului de criză şi o mişcare "inteligentaă din punct de vedere economic", investiţii masive dirijate în principiu în mediul rural, dar şi pentru sprijinirea marilor orasşe din ţară, investiţia masivă în agricultură şi continuarea investiţiilor în asigurarea unei dezvoltări echilibrate a regiunilor din România.
?Partea integrantă este continuarea majorării pensilor mici, de la 1 martie după aprobarea bugetului de stat?, a spus preşedintele Senatului.
Geoană a declarat că majorarea pensiilor şi salariilor mici din educaţie "este o măsură socială corectă, astfel încât să se poată descurca şi cei cu venituri mici", "să consume, nu doar să supravieţuiască". Geoană a precizat că nu vor exista resurse pentru toată scala de pensii din România, însă ?le vom creşte prioritar pe cele mici şi cele medii?.Liderul PSD şi-a exprimat din nou intenţia de a creşte salariile din învăţământ, "cu un anumit cuantum",?pentru a permite celor care au nevoie de resurse să beneficieze de ele?.
"Plafonul va fi stabilit joi şi cred că va fi o majorare consistentă pentru pensiile mici şi mijlocii. În ceea ce priveşte salariile profesorilor, acestea vor creşte pe acelaşi principiu. Ne gândim la o plafonare a salariilor mari din educaţie", a precizat liderul PSD.
Mircea Geoană a spus şi că s-a discutat despre nevoia de investiţii şi de dezvoltare economică în mediul rural. ?Considerăm că este obligatoriu ca în acest an să dirijăm resursele de investiţii cu prioritate către oraşele mici şi către mediul rural?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close