Antena 3 CNN Politică Moţiunile simple pe temele educaţiei şi agriculturii au fost aprobate

Moţiunile simple pe temele educaţiei şi agriculturii au fost aprobate

Moţiunile simple pe temele educaţiei şi agriculturii au fost aprobate
16 Sep 2008   •   19:22

Veşti proaste pentru guvernanţi. Moţiunile simple de la Camera Deputaţilor şi de la Senat au fost aprobate. Moţiunea PSD pe tema educaţiei a fost iniţiată de 58 de deputaţi ai PSD, care au criticat faptul că şcolile nu sunt pregătite. Liderii PSD au cerut demisia lui Cristian Adomniţei, care a fost prezent şi el prezent la Camera Deputaţilor, unde a prezentat punctul de vedere al Guvernului pe această temă.

Votul de la Camera Deputaţilor are un rol consultativ pentru Guvern. În favoarea moţiunii au votat 141 de deputaţi, în timp ce 68 s-au pronunţat "împotrivă" şi doi s-au abţinut. După adoptarea moţiunii, Marton Arpad (UDMR) a apreciat, în plenul Camerei, că PDL ar trebui să renunţe la moţiunea simplă pe tema educaţiei ce urmează să fie dezbătută miercuri, iar parlamentarii să treacă la votarea legilor.

În moţiune, social-democraţii mai cer indexarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, publicarea situaţiei exacte a repartizării resurselor financiare pentru infrastructură, criteriile de alocare şi rezultatele obţinute, analiza rezultatelor examenelor şi a testărilor naţionale, cu propuneri concrete pentru ameliorarea calităţii şi recredibilizarea sistemului, precum şi soluţii concrete pentru diminuarea efectelor produse de retrocedarea masivă a clădirilor de şcoli şi grădiniţe.

Moţiunea simplă a PSD pe tema agriculturii, intitulată "Promisiuni şi minciuni = ŤSprijinulť acordat agricultorilor de Guvernul Tăriceanu", a fost adoptată şi ea, marţi, de Senat. Moţiunea a fost adoptată cu 86 de voturi "pentru", 37 de voturi "împotrivă", iar un vot a fost anulat. PSD solicită, prin această moţiune, acordarea unui sprijin financiar de 700 de lei/ha pentru motorină şi cel puţin 4% din PIB pentru agricultură în 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close