Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă l-a numit pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului

Nicolae Ciucă l-a numit pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului

Nicolae Ciucă l-a numit marți pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Dan Cărbunaru a fost numit secretar de stat și purtător de cuvânt al Guvernului.

Nicolae Ciucă l-a numit pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Andreea Cigolea    |    08 Dec 2021   •   09:50

”Marți, 7 decembrie, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut următoarele numiri în cadrul aparatului de lucru al Guvernului: Marian Neacșu, Secretar General al Guvernului, cu rang de ministru, Mircea Abrudean, șef al Cancelariei Prim-ministrului cu rang de ministru și Cărbunaru Jean-Dănuț, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, purtător de cuvânt al Guvernului”, anunță Executivul.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a criticat vineri numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului: ”Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că își asumă numirea lui Marian Neascșu în postul de secretar general al guvernului.

”Ca să înțelegem, domnul Neacșu n-a furat nimic, domnul Neacșu ca alți aleși locali a făcut parte dintr-un Consiliu de Administație, n-a fost plătit.  În acest moment, lucurile sunt foarte clare. Domnul Neacșu am înțeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese, dar e depășită juridic, domnului Neacșu nu îi apare nimic în cazier”, a mai spus președintele PSD când a fost întrebat dacă Marian Neacșu a avut o condamnare.

Condamnat la 6 luni de închisoare 

Marian Neacșu este acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Fost secretar general al PSD, el a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat. Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Marian Neacşu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close