Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă convoacă de urgenţă o sesiune extraordinară la Senat pentru modificarea Legii pensiilor speciale

Nicolae Ciucă convoacă de urgenţă o sesiune extraordinară la Senat pentru modificarea Legii pensiilor speciale

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat marți că va convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili o sesiune parlamentară extraordinară în vederea modificării Legii pensiilor speciale.

Nicolae Ciucă convoacă de urgenţă o sesiune extraordinară la Senat pentru modificarea Legii pensiilor speciale
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Milena Niță    |    08 Aug 2023   •   09:03

"Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale. 

Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene", a transmis, marţi, Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, vor fi corectate "fără întârziere" aspectele semnalate de judecătorii Curții, "pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene".

Motivarea deciziei asupra modificării legii privind pensiile speciale a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial. Legea trebuie să fie corectată de Parlament.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close