Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai, apel către factorii de decizie: Nu vreți să validați măcar recensământul din 2011?

Norica Nicolai, apel către factorii de decizie: Nu vreți să validați măcar recensământul din 2011?

Norica Nicolai, apel către factorii de decizie: Nu vreți să validați măcar recensământul din 2011?
05 Iun 2019   •   13:08

Norica Nicolai vorbește pe rețelele de socializare despre dubla măsură a unor politicieni, care îmbrățișează voința poporului decât atunci când le convine.

”Din păcate, o problemă de sănătate mă ține departe în această perioadă de viața publică. Sigurul lucru bun este că pot urmări cu detașare ceea ce se întâmplă pe scena politică din România.

Consultările declanșate de președinte ca urmare a validării referendumului din 26 mai nu fac decât să îmi confirme faptul că această instituție a referendumului nu are decât un rol formal, electoral, iar voința poporului nu contează decât atunci când convine unor lideri politici.

Este momentul, dacă tot suntem obligați să începem o procedură de revizuire a Constituției, să validăm și voința electoratului exprimată în referendumul din 2009 pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari.

În plus, cred că domnul Iohannis trebuie să își pună în aplicare una din promisiunile politice cu care a câștigat mandatul de președinte: rezolvarea problemei imunității, prezidențiale. Deci, să reglementăm cui, când și cum se ridică imunitatea decidenților politici.

Despre marele proiect național „România Educată”, se pare că și acesta s-a uitat, pentru că educația este și ea un etern subiect pentru a câștiga voturi și deloc un proiect de țară.

În rest, în ceea ce privește toți micii funcționari care primesc 20 de lei mită, pentru cei care eventual primesc o floare, societatea va fi „fermă”.

Fac un ultim apel pentru cei care aparent decid în această țară: nu vreți să știți câți suntem în realitate în țară și în afara ei? Nu vreți să validați măcar recensământul din 2011? Ca să nu ne mai înghesuim la cozi inutile atunci când vrem să votăm” scrie Norica Nicolai pe Facebook.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close